Σελίδες

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

25 πραγματικά μεγάλα έργα τέχνης του δρόμου (Graffiti)







Τι δείχνουν τα όνειρα για τη ζωή σου;







«Τα όνειρα δεν έρχονται απλά σε σένα, αντίθετα εσύ...πηγαίνεις σ' αυτά» λένε οι ειδικοί. Με απλά λόγια εσύ το… προκαλείς. Είσαι ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής του ταυτόχρονα.


Τι θα συμβεί αν ρίξεις ένα Gummy Bear σε χλωρικό κάλιο; [VIDEO]

Σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν τι συμβαίνει
όταν ένα gummy bear έρχεται σε επαφή με χλωρικό κάλιο, έφτασε η στιγμή να σας λυθεί η βασανιστική αυτή απορία.


Το χλωρικό κάλιο είναι ένα ισχυρό οξειδωτικό το οποίο όταν θερμανθεί, αντιδρά βίαια με τη ζάχαρη.


Δείτε λοιπόν το τραγικό φινάλε ενός κόκκινου gummy

πηγή:mourlamenoi.gr

Λάβα εναντίον πάγου: Ένα ενδιαφέρον πείραμα (Video)






 

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Syracuse της Νέας Υόρκης έριξαν τεχνητή λάβα με θερμοκρασία 1371 βαθμών Κελσίου σε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου πάχους περίπου 2 μέτρων. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό!


Όταν το LION KING μεταφέρεται στην πραγματικότητα


Οι εικόνες που θα σας θυμίσουν το "LION KING"


Πέθανε η φεμινίστρια συγγραφέας Σούλαμιτ Φάιερστοουν







 Παγκοσμίως γνωστή για το έργο της «Διαλεκτική του Σεξ»


Η φεμινίστρια συγγραφέας Σούλαμιτ Φάιερστοουν, παγκοσμίως γνωστή για το έργο της Διαλεκτική του Σεξ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε σήμερα η αδελφή της.

Έγχρωμοι φακοί επαφής: Αξεσουάρ ομορφιάς που εγκυμονεί κινδύνους







Οι 'εγχρωμοι φακοί επαφής έχουν γίνει μόδα τελευταία, για όσους θέλουν να αλλάξουν έστω και για λίγο το χρώμα των ματιών τους, ο αρχικός προορισμός τους όμως δεν ήταν αυτός, αφού κατασκευάστηκαν για άτομα με ανυδρία ή ετεροχρωμία. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η αλόγιστη και η λανθασμένη χρήση τους μπορεί να επιφέρει αρκετά οφθαλμολογικά προβλήματα.

Η εύκολη απόκτησή των φακών αυτών, ιδιαίτερα σε χώρες του εξωτερικού, από κάθε είδους πωλητές (π.χ. internet, φαρμακεία, super-market και καταστήματα καλλυντικών), οι οποίοι δεν παρέχουν τις απαραίτητες συμβουλές για τη σωστή χρήση και συντήρησή τους, οδήγησε δυστυχώς σε αυξημένα κρούσματα οφθαλμικών μολύνσεων

Η ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, όπως η ακανθαμοιβάδα, η ψευδομονάδα και ο σταφυλόκοκκος, εμφανίζονται συχνότερα σε άτομα που κάνουν περιστασιακή χρήση φακών και υγρών καθαρισμού που προμηθεύονται απο το ίντερνετ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Περιστατικά υποξίας κερατοειδούς, τραυματισμών, μειωμένης ροής δακρύων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε έντονο πόνο, φωτοφοβίας, σοβαρής μικροβιακής κερατίτιδας και μειωμένης όρασης, είναι μόλις μερικά από τα αποτελέσματα της λανθασμένης χρήσης των φακών επαφής, αφού συχνά οι χρήστες δε δίνουν έμφαση σε βασικούς κανόνες υγιεινής σχετίζονται με τη σωστή χρήση των φακών επαφής.

Τα άτομα που αγοράζουν φακούς επαφής από μή πιστοποιημένους προμηθευτές, δε λαμβάνουν τη σωστή πληροφόρηση για ασφαλή χρήση, ενώ η αναζήτηση συμβουλών χρήσης και συντήρησης από το διαδίκτυο, ή από φίλους και γνωστούς τις περισσότερες φορές οδηγεί σε ημιμάθεια και σε λανθασμένους χειρισμούς, με αποτέλεσμα την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης επιπλοκών.

Καθώς οι έγχρωμοι φακοί επαφής, αποτελούν ένα προϊόν που έρχεται σε άμεση επαφή με τα μάτια, δε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ένα ακίνδυνο αξεσουάρ. Ακόμα και η προσωρινή–περιστασιακή τους χρήση, απαιτεί τον απαραίτητο έλεγχο και την προσεκτική επιλογή του προϊόντος,προκειμένου να διασφαλισθεί η οφθαλμική υγεία.




ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Αρχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (Σαν σήμερα 1/9 )







1939 Η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία. Αρχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

1919 μετά από ενέργειες της ελληνικής αρμοστείας στην Κωνσταντινούπολη, επανήλθαν στη Θράκη 130.000 πρόσφυγες. Το σύνολο των εκτοπισθέντων ήταν 600.000, πολλοί από τους οποίους σφαγιάστηκαν ή εξαφανίστηκαν.

1984 Ο Ευάγγελος Αβέρωφ παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και στη θέση του εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με 70 ψήφους έναντι 40 του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.



 

Μουσική 1/9
1972 Ο David Bowie κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το single με τίτλο "John, I'm only Dancing". Ηχογραφήθηκε στα Olympic Studios του Λονδίνου στις 26 Ιουνίου. Είναι η δεύτερη μεγάλη του επιτυχία στην Αγγλία μετά το "Starman". Κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1976, στην συλλογή τραγουδιών "Changesonebowie".



1977 Οι Blondie υπογράφουν το πρώτο μεγάλο τους συμβόλαιο με την Chrysalis Records. Το πρώτο τους ομότιτλο άλμπουμ που κυκλοφόρησε την προηγούμενη χρονιά με την Stock Records, θα επανακυκλοφορήσει μετά από λίγο καιρό, υπό την επίβλεψη της νέας τους εταιρίας.


1979 Οι Αυστραλοί INXS πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση στο ξενοδοχείο Oceanviewστην πόλη Toukley της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας.



Αθλητισμός 1/9




Ο Μπόμπι Φίσερ (Bobby Fisher) ανακηρύσσεται παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι νικώντας τον Μπόρις Σπάσκι (Boris Spassky 12.5-8.5) στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Ο αγώνας άρχισε την 1η Ιουλίου και τελειώνει μετά από 21 παρτίδες. Ο Φίσερ ήταν ο πρώτος που έσπασε ένα σερί 25ετίας σοβιετικού μονοπωλίου από το 1948 όταν ο Μιχαίλ Μποτβίνικ (Mikhail Botvinnik) πήρε τον πρώτο μεταπολεμικό τίτλο. Από το 1937 παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ο Αλεξάντερ Αλεκσίνε (Alexander Alekhine), Ρώσος και αυτός αλλά πολιτογραφημένος Γάλλος, ο οποίος πέθανε το 1946

1973 Αρχίζει το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Βελιγράδι

1987 Ο 15χρονος Michael Chang γίνεται ο νεαρότερος τενίστας που κερδίζει αγώνα του USOpen





Συγκινητική διάσωση αλόγου στο Radcliffe







 Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε το άτυχο ζώο
Από σίγουρο θάνατο έσωσαν πυροσβέστες ένα άλογο που εγκλωβίστηκε σε μια τεράστια λακκούβα από λάσπη.

ΧΑΣΙΣΟΠΟΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Χασισοπότες, Τεκέδες, Ρεμπέτικο, Νταήδες και Αστυνομικές Διώξεις στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου…


Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

20 παράξενα που δεν ξέρετε για κάποιες χώρες!







Κάποιες από τις χώρες που θα δείτε στη συνέχεια τις ξέρετε καλά και κάποιες άλλες ούτε που τις έχετε ματακούσει! Για ορισμένες από αυτές, μάλιστα, ισχύουν πράγματα που ούτε φανταζόσασταν ποτέ ότι υπάρχουν, τα οποία, όμως, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον να τα γνωρίζετε. Εγκυκλοπαιδικό ή όχι, δεν γνωρίζω, αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι φτάνοντας στο τέλος της λίστας που ακολουθεί θα έχετε γίνει λίγο παραπών σοφοί (από ό,τι ήδη είστε, εννοείται!)…

Χαμένες καταστάσεις από... χέρι




Γιατί η αποψινή πανσέληνος λέγεται μπλε;


  







Σήμερα Παρασκευή 31 Αυγούστου το φεγγάρι θα είναι "μπλε"! Γιατί λέμε μπλε την πανσέληνο αυτή;

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οι Prodigy τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη



Οι Prodigy επιστρέφουν!
Και επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη!


Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου
Αλεξάνδρειο Μέλαθρον
(Παλαί Ντε Σπορ)

«We are here to give you a fucking reason to party», δήλωσαν οι Prodigy...

Όταν τα "Φιλαράκια" βοηθούν τα "Φιλαράκια": 5 άτυπα τηλε-reunion των Friends






Ο David Schwimmer έκανε το δικό του cameo στο "Web Therapy" της Lisa Kudrow την περασμένη εβδομάδα. Αυτή η ήταν η 5η φορά που κάποια από τα "Φιλαράκια" ξαναβρέθηκαν (για δουλειά) μπροστά από τις κάμερες.

Πόσο άλλαξε το Διαδίκτυο τα τελευταία δέκα χρόνια







Σημειώνει θεαματική αύξηση σχεδόν σε κάθε τομέα
Πόσο αλλάζει άραγε το διαδίκτυο κάθε χρόνο; Η ιστοσελίδα BestedSites δημιούργησε ένα infographic για να μας δείξει πως ακριβώς έχει αλλάξει το internet τα τελευταία δέκα χρόνια, από το 2002 μέχρι σήμερα.

Δείτε τον κόσμο: Εκπληκτική συλλογη από εικόνες!









Ο άνθρωπος μπορεί να είναι πολυμήχανος και να μπορεί να δημιουργήσει εκπληκτικά και πανέμορφα πράγματα... ποτέ όμως δεν θα φτάσει το επίπεδο της φύσης!

Οι 5 πιο παράξενοι λόγοι που κάνουμε σεξ!




Για ευχαρίστηση ή για να κάνουμε παιδιά, θα μου πείτε οι περισσότερες, συμβουλεύοντάς με παράλληλα να συμβουλευτώ κάποιον ειδικό, μπας και σωθώ.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο για να μην αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων








Οι απώλειες εσόδων για το σύνολο των εταιρειών τού ομίλου ΟΑΣΑ και του Προαστιακού, εκτιμάται από 25 έως 37,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.


Μετά από αυτό θα ξαναπετάξεις τσίχλα στον δρόμο;






Πρόκειται για μια πολύ κακιά και συνηθισμένη συνήθεια των Ελλήνων. Πολλοί δρόμοι και πεζοδρόμια είναι γεμάτα τσίκλες αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό.

Υπάλληλοι στα πρόθυρα της απόλυσης!










Έκαναν μεγάλες γκάφες..