Σελίδες

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Οι 10 πιο παράξενοι άνθρωποι...




Ο διάσημος Αμερικανός αρθρογράφος, Ιρν Κούπτσινετ, έγραψε κάποτε το εξής γνωμικό: «Τι μπορείς να πεις για μια κοινωνία, που λέει ότι ο Θεός πέθανε κι ο Έλβις ζει;», με σκοπό να καταδείξει αυτό που όλοι λίγο πολύ έχουμε ξεστομίσει, το «έχει τρελαθεί ο κόσμος»...

Τα 10 πιο περίεργα πράγματα του μυαλού μας!



Όλοι έχουμε μια εμπειρία από διάφορα συναισθήματα και σκέψεις που βιώνουμε περιστασιακά. Μερικά πράγματα που λέμε ή κάνουμε, την ίδια στιγμή έχουμε την αίσθηση ότι τα έχουμε ξαναπεί ή ότι τα έχουμε ξανακάνει. Νιώθουμε ότι έχουμε ξαναζήσει τη στιγμή ή ότι γνωρίζουμε τι θα πει ο άλλος πριν το πει, και άλλα παρόμοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ








Έχεις συνηθίσει να ζεις σε ένα συνηθισμένο σπίτι. Και δεν εννοώ το μέγεθος ή την πολυτέλεια, ούτε το πηγαίνω στην οικονομική σου κατάσταση. Εννοώ το ακόμα πιο πεζό: σε ένα σπίτι με πόρτα, δωμάτια, πάτωμα και ταβάνι. Μπερδεύτηκες;

ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ PC







Περισσότερο από το 50% των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών υποφέρουν από κόπωση των ματιών, πονοκεφάλους και θολή όραση. Αυτά τα συμπτώματα αρκετές φορές επηρεάζουν τη γενικότερη υγεία του ατόμου, δημιουργώντας του ένα συνολικό αίσθημα κόπωσης το οποίο οδηγεί σε μειωμένη απόδοση ακόμα και στην εργασία.Επιπλέον υπάρχουν ενδείξεις ότι, σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, άτομα με πολύωρη εργασία σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, έχουν αυξημένο κίνδυνο για γλαύκωμα.

Η ΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΤΟ… ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΑΣ!



Σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα ευρήματα των επιστημόνων, οι κάτοχοι σκύλων μικρού μεγέθους (toy) όπως είναι, για παράδειγμα, ένα γιορκσάιρ τεριέ, εμφανίζουν έντονη εξωστρέφεια, είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, ενώ τείνουν να αγαπούν τις τέχνες και να παρακολουθούν τα πολιτιστικά δρώμενα. Από την άλλη πλευρά, οι κάτοχοι μεγαλόσωμων φιλικών σκύλων όπως π.χ. τα λαμπραντόρ διαθέτουν ιδιαίτερα ευχάριστο χαρακτήρα. «Τείνουμε να επιλέγουμε σκύλους που μας… μοιάζουν, όπως ακριβώς επιλέγουμε έναν σύντροφο με παρόμοια ενδιαφέροντα, εξηγεί ο ερευνητής Λανς Γουόρκμαν.

Τι κρατά έναν άντρα σε μία σχέση;






Ίσως εκπλαγείτε...

Μια υγιής σχέση έχει καμιά φορά μεγαλύτερη σημασία για ένα άντρα, από ό, τι για μία γυναίκα. Αποτελεί ένα μέρος όπου μπορεί να μοιραστεί συναισθήματά, που ενδεχομένως δεν είναι σε θέση να συζητήσει με κανέναν άλλο.

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ!



Αν οι ώρες που κοιμάστε καθημερινά είναι λίγες, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Μια νέα έρευνα που έγινε στη Γαλλία έδειξε ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες παχυσαρκίας, αφού μειώνεται η παραγωγή μίας ορμόνης, που ελέγχει το αίσθημα κορεσμού και αντίθετα ενισχύεται μία άλλη ορμόνη που ανοίγει την όρεξη.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τα 30 πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο



Ποιος πίνακας ζωγραφικής θα μπορούσε να θεωρηθεί ο ωραιότερος του κόσμου; Ποια παραλία, ποιο άγαλμα, ποιο… νεκροταφείο; Βρεθήκαμε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση: Να περιορίσουμε τα αμέτρητα πράγματα που έχουμε δει στα ταξίδια μας στα 30 πιο ωραία.

Τα ταξίδια ενός γιγαντιαίου παπιού



Ο Florentijn Hofman, Δανός εικαστικός εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας, γνωστός για τα τεράστιας κλίμακας υπαίθρια γλυπτά του, έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με το τεράστιο Λαστιχένιο Παπάκι του!

Σκυλάκια που δεν χωρούν σε διαμέρισμα

ΦΩΤΟ: «Σκυλάκια» που δεν χωρούν σε διαμέρισμαΑυτοί οι χαριτωμένοι γίγαντες θέλουν τον χώρο τους… Η ζωή σε ένα μικρό διαμέρισμα θα ήταν λίγο δύσκολη γι’ αυτούς αλλά πολύ περισσότερο για το ίδιο το σπίτι που πιθανότατα δεν θα έμενε όρθιο.

Αστείες απομιμήσεις!

Όταν η βιομηχανία της απομίμησης έχει κέφια…
ΦΩΤΟ: Αστείες απομιμήσεις

Σαν σήμερα...


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ..

Κακό στη μνήμη κάνει η υπερκατανάλωση γλυκαντικών ουσιών


Νέα Υόρκη
Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας γλυκαντικών ουσιών όπως η φρουκτόζη μπορεί να μειώσει τις πνευματικές ικανότητες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Physiology.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Σκύλος της ημέρας- Bull Mastiff




ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
Η Αγγλία του 19ου αιώνα, και ειδικά η εξοχή, υπέφερε από τους ληστές που έκλεβαν τα αγροκτήματα και τα κοπάδια και δεν ήταν εύκολο για τους φύλακες να προστατεύσουν μόνοι τους τέτοιες μεγάλες εκτάσεις, έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη ύπαρξης ενός σκύλου φύλακα γενναίου, άφοβου και ατρόμητου που να είναι δεμένος με τον ιδιοκτήτη και να μπορεί να κυνηγήσει και να πιάσει τον ληστή σε οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρία να του προκαλέσει ζημιές

Οι νόμοι του Μέρφι για το sex!




Σίγουρα έχουν υπάρξει περιπτώσεις στην καθημερινή σας ζωή που έχετε ναρωτηθεί«πώς είναι δυνατόν όλα να πηγαίνουν τόσο στραβά;» Στην
περίπτωση του sex αναρωτιέσαι διπλά! Και κάπου εδώ έρχεται ο Μέρφι για να μας δώσει κάποιες απαντήσεις.....






Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το AIDS



 
Ο HIV (Human Immunodeficiency Virus) είναι ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας, ο οποίος προκαλεί το AIDS (Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας). Ο HIV προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, που είναι υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις και άλλες ασθένειες.

Το αλκοόλ ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας




Σύμφωνα με Γάλλους ερευνητές, λοιπόν, όσο περισσότερο
αλκοόλ πιστεύουμε ότι έχουμε πιεί, τόσο πιο σίγουρες νιώθουμε για την εμφάνισή μας- και αυτό συμβαίνει ακόμα κι αν δεν έχουμε πιεί. Η έρευνα διεξήχθη ως εξής: σε ένα συνοικιακό μπαρ, ζητήθηκε από 19 θαμώνες του χώρου να....


Το νέο έργο του Banksy σε τοίχο του Λονδίνου...











O γνωστός street artist Banksy επανεμφανίστηκε στους τοίχους του Λονδίνου,
με ένα νέο έργο που καταδικάζει την παιδική εργασία...

Απίθανες φωτογραφίες από ερασιτέχνες φωτογράφους... (pics)

Τύφλα να έχουν τα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών και τα ειδικά εφέ… Οταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος έχει όρεξη, μπορεί πραγματικά να κάνει «παπάδες»: Ανθρωποι και αξιοθέατα μοιάζουν με μικροσκοπικά μοντέλα και τα… αδύνατα μοιάζουν δυνατά!Οι παρακάτω φωτογραφίες που συγκέντρωσε και δημοσίευσε η Daily Mail δεν έχουν υποστεί την παραμικρή επεξεργασία. Το αποτέλεσμα είναι… «φυσικό» και προϊόν του «ταλέντου» και της χιουμοριστικής διάθεσης ερασιτεχνών φωτογράφων αναφέρει το iefimerida.gr.

























πηγή:kamikazi.gr

12 μυστικά που δεν ξέρετε για την coca cola!

 Πολλοί μύθοι και αλήθειες κρύβονται πίσω από την Coca Cola, που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο συζητήσεων για την παρασκευή της και τις ουσίες που περιέχει στη σύνθεσή της, οι οποίοι παρόλα αυτά την ταξίδεψαν από ένα μικρό φαρμακείο στην Ατλάντα -όπου δημιουργήθηκε- σε πάνω από 200 χώρες του κόσμου!

952.jpg 
1. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη «OK».

2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton αρχικά για τη θεραπεία των πονοκεφάλων και το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «SunTrust Bank» στην Ατλάντα από το 1919. 

3. Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ οι αστυνομικοί έχουν στο περιπολικό δύο γαλόνια Coca Cola για να καθαρίζουν τα αίματα από τους δρόμους μετά από ένα δυστύχημα. 

4. Η παραγωγή της Coca Cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο.

5. Σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες του κόσμου.

6. Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905, η οποία εχρησιμοποιείτο νόμιμα εκείνη την εποχή (τέλη 19ου-αρχές 20ού αι.) ως αναλγητικό φάρμακο, αφού η πρώτη χρήση της Coca Cola ήταν φαρμακευτική. Στις αρχές του 20ού αι. η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την καφεΐνη.

7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας (το κιτρικό οξύ καθαρίζει ότι έχει μείνει πάνω σε υαλώδη αντικείμενα), την αφαίρεση του λίπους αλλά και για να λασκάρετε τις σκουριασμένες βίδες. 

8. Αποτελεί άριστο καταπραϋντικό στα τσιμπημάτων μεδουσών.

9. Περισσότερες από 15.000 Coca Cola, όλων των τύπων, καταναλώνονται σε όλον τον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο.

10. Λίγη Coca Cola στο μαγείρεμα του χοιρινού, κάνει το κρέας τρυφερό και ζουμερό.

11. Για να αφαιρέσετε λεκέδες γράσου από κάποιο ρούχο, προσθέστε μια Coca Cola στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό και κάντε μια κανονική πλύση. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.

12. Για να μεταφερθεί το κύριο συμπυκνωμένο διάλυμα της Coca Cola πρέπει το φορτηγό να φέρει το σήμα «Hazardous Material», που σημαίνει «Υλικό Υψηλού Κινδύνου».

Πηγή PERIERGA

Τα πιο παράξενα αγάλματα του κόσμου

952.jpgΚατά πολλούς, η τέχνη υπάρχει για να ανατρέπει και να προκαλεί. Οι εμπνευστές των παρακάτω αγαλμάτων σίγουρα βλέπουν τον κόσμο με διαφορετικό μάτι.

Ακριβώς όπως βλέπει και ο κόσμος τα απίστευτα αγάλματά τους στο δρόμο (ή περίπου στο δρόμο).


Το μεσαίο δάχτυλο από τον Maurizio Catellan στο Μιλάνο


995_1.jpg

Ένας σκαρφαλωμένος σε πολυκατοικία χρυσός έφηβος του Τσέχου David Cerny
995_2.jpg

Ένα από τα χάλκινα αγάλματα του Vigelandsparken στο Όσλο
995_3.jpg

Ο ανάποδος καβαλάρης της Πράγας.
995_4.jpg

Ένα παιδάκι στον αέρα, επίσης στην Πράγα (κεντρική φωτό)

995_5.jpg

Η αγελάδα που... λιώνει, στη Βουδαπέστη
995_6.jpg

Η υπόγεια τρικλοποδιά, στις Βρυξέλλες
995_7.jpg

Το αγριεμένο χέρι σε μια παραλία του Maryland

995_8.jpg




πηγή:PERIERGA.BLOGSPOT

Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στην πραγματικότητα

 952.jpgΗ συμμορία των Ντάλτον ήταν διαβόητη εγκληματική ομάδα που έδρασε στην αμερικανική Δύση από το 1890 μέχρι το 1892. Η συμμορία αποτελούταν από τέσσερα αδέρφια, τους Γκράτον (Γκρατ) (γεν. 1861), Γουίλιαμ (Μπιλ) (γεν. 1866), Μπομπ (γεν. 1869) και Έμετ (γεν.1871). Το όνομα τους έγινε ιδιαίτερα γνωστό σε δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς διέπραξαν πολλές ληστείες σε τρένα και τράπεζες, και απασχόλησαν ουκ ολίγες φορές τις πολιτειακές αρχές.
Η οικογένεια Ντάλτον καταγόταν από το Τζάκσον Κάντρι του Μισούρι. Ο πατέρας τους, Λούις, διατηρούσε σαλούν στη πόλη Κάνσας, μέχρι που παντρεύτηκε την Αντελίν Γιάνγκερ και μετακόμισαν στη βορειοδυτική Οκλαχόμα. Εκεί έμειναν μέχρι το 1882. Το 1886 μετακόμισαν στο βορειοδυτικό Κάνσας, όπου απέκτησαν 15 παιδιά, εκ των οποίων δύο πέθαναν προτού ενηλικιωθούν.
Ο Φρανκ Ντάλτον δολοφονήθηκε το 1887, εν ώρα εργασίας, από έναν κλέφτη αλόγων. Ήταν ο πιο ώριμος και συγκρατημένος απ’ όλα τα αδέρφια του, τα οποία τον σέβονταν και συχνά τον ακολουθούσαν στην αναζήτηση εγκληματιών. Ο θαυμασμός των Γκράτον, Μπομπ και Έμετ προς το πρόσωπο του Φρανκ, ήταν η αφορμή, να προσφέρουν με τη σειρά τους τις υπηρεσίες τους στο νόμο.

Φρανκ Ντάλτον

996_1.jpg
Ο Μπομπ ήταν ο πιο ανήσυχος και οξύθυμος χαρακτήρας. Σε ηλικία 19 ετών, ενώ ήταν βοηθός σερίφη, πυροβόλησε έναν άνδρα και τον σκότωσε ακαριαία. Αν και υποστήριξε οτι τον πυροβόλησε στο πλαίσιο του καθήκοντος, το γεγονός αυτό αναστάτωσε τόσο τη κοινή γνώμη όσο και τις αρχές τις Πολιτείας. Η δεύτερη κατηγορία δεν άργησε να έρθει για τον «ταραξία» Μπομπ. Το Μάρτιο του 1890 κατηγορήθηκε για παράνομη εισαγωγή λικέρ στην Ινδιάνικη επικράτεια, ωστόσο με τη καταβολή της εγγύησης και με τη προσωρινή απόλυσή του κατάφερε να απαλλάξει τη παρουσία του από τα δικαστήρια.  Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Γκρατ Ντάλτον, κατηγορήθηκε για κλοπή αλόγου, ένα αδίκημα για το οποίο προβλεπόταν θανατική ποινή. Ωστόσο, είτε αποσύρθηκαν οι κατηγορίες είτε αφέθηκε ελεύθερος.

Γκρατ Ντάλτον

996_2.jpg
Η δολοφονία του Φρανκ Ντάλτον και η ταραχώδης ζωή του Μπομπ, σε συνδυασμό με την απώλεια της οικογενειακής τους φάρμας, για την κατασκευή του σιδηροδρόμου, οδήγησαν μερικά από τα αδέρφια στη παρανομία. 
Ο Μπομπ Ντάλτον κάλεσε τους Τζορτζ Νιούκομπ (George «Bitter Creek» Newcomb), Χάρλευ Πιρς (Charley Pierce) και Τσάρλυ Μπράιαντ (Blackfaced Charlie Bryant) και τους πρότεινε να σχηματίσουν μια ομάδα μαζί με τον αδερφό του Έμμετ. Οι Γκρατ και Μπιλ Ντάλτον εισχώρησαν λίγο αργότερα στην ομάδα, όπως επίσης και και οι Μπιλ Ντούλιν (Bill Doolin), Ντικ Μπρόντγουελ (Dick Broadwell) και Μπιλ Πάουερς (Bill Powers).
Στις 5 Οκτωβρίου 1892 η συμμορία Ντάλτον επιχείρησε τη τελευταία της παράνομη ενέργεια. Στην προσπάθειά τους να ληστέψουν τράπεζα στο Κόφιβιλ του Κάνσας έγιναν αντιληπτοί από τους πολίτες και στην ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε σκοτώθηκαν οι τέσσερις.
Ωστόσο, διασώθηκε ο βαρύτατα τραυματισμένος Έμετ , ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια.

Έμετ Ντάλτον

996_3.jpg
Στις 5 Οκτωβρίου 1892 η συμμορία Ντάλτον επιχείρησε τη τελευταία της παράνομη ενέργεια. Στην προσπάθειά τους να ληστέψουν τράπεζα στο Κόφιβιλ του Κάνσας έγιναν αντιληπτοί από τους πολίτες και στην ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε σκοτώθηκαν οι τέσσερις. Ωστόσο, διασώθηκε ο βαρύτατα τραυματισμένος Έμετ , ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια.

πηγή: PERIERGA

Ότι πιο τρελό έχετε δει σε...usb




Σχέδια για κάθε γούστο




























 
 


  

πηγή:tsekouratoi

Ποια μπύρα σας ταιριάζει

Ποια μπύρα σας ταιριάζει; Πώς να τη διαλέξετε!

Η προσέγγισή σας σε μια μεγάλη λίστα από μπύρες, δε διαφέρει ουσιαστικά από την αντίστοιχη απέναντι σε ένα κατάλογο κρασιών.

 

1) Πρέπει να έχεις μια καθαρή εικόνα του τι σου αρέσει (η κλίση σας π.χ. είναι περισσότερο προς τις ελαφρύτερες lager ή τις πλούσιες ale;).

 

2) Δεν πρέπει να διστάζετε να ζητάτε βοήθεια όπου τη χρειάζεστε. Οι ειδικοί πάντως, σημειώνουν ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πίνει κανείς (πίνετε δηλαδή σαν κομμάτι της βραδινής διασκέδασης ή πίνετε ένα ποτήρι πριν αφιερωθείτε σε άλλες εργασίες;) παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή. Ξεχωρίζοντας αυτές τις παραμέτρους, «στενεύετε» το πεδίο και διευκολύνεστε ώστε να κάνετε την σωστή -για την περίσταση- επιλογή…

Γεύση

Και πάλι, το τεστ γεύσης δε διαφέρει ιδιαίτερα από το αντίστοιχο τεστ του κρασιού –ουσιαστικά ψάχνεις να εκτιμήσεις την εμφάνιση, την οσμή, τη γεύση, καθώς και την αίσθηση που αφήνει στο στόμα. Μια δυο παρατηρήσεις επ’ αυτού, ωστόσο, για να μην έχουμε μπερδέματα: Όταν κρίνουμε την εμφάνιση, είναι σημαντικό να εξετάζουμε το πάχος της «κορυφής» (μια πολύ λεπτή κορυφή μπορεί να σημαίνει πρακτικά πρόβλημα με τη μπύρα). Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι το κατάλληλο ποτήρι είναι ένα σημείο-κλειδί για να μπορείτε να εκτιμήσετε σε όλη την ένταση στο άρωμά της κάθε μπύρας.

.

Διεθνής Μονάδα Πικρότητας

Ευρύτερα γνωστή ως IBU, είναι η μονάδα εκείνη που μετράει την πικρότητα στη μπύρα. Γενικά μιλώντας, ένας χαμηλός βαθμός IBU κινείται μεταξύ 10 και 20, ενώ οι πιο πικρές μπύρες ενδεχομένως να αγγίζουν τριψήφια νούμερα

Συνδυασμός με το φαγητό

Όπως συμβαίνει και με την κλασική λογική συνδυασμού φαγητού και κρασιού ή ακόμα με το συνδυασμό εδεσμάτων και κοκτέιλ, δεν υπάρχουν άκαμπτοι και απαράβατοι κανόνες σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό φαγητού και μπύρας. Με αυτό το δεδομένο, οι περισσότεροι προτείνουν συνδυασμούς που είναι είτε συμπληρωματικοί είτε αντίθετοι -π.χ. μια ελαφριά μπύρα ταιριάζει με το σούσι ή μια έντονη και δυνατή μπίρα με ένα πικάντικο ταϊλανδέζικο πιάτο με κάρυ. Ένα άλλο δεδομένο είναι οι εποχές του χρόνου. Είναι απόλυτα φυσικό ότι η μπύρα που έχει τη σφραγίδα μιας συγκεκριμένης εποχής του χρόνου να ταιριάζει καλύτερα με φαγητά και γεύσεις της ίδιας αυτής εποχής.

 

 

Ale εναντίον Lager

Μολονότι το γενεαλογικό δέντρο της μπύρας είναι και μεγάλο και σύνθετο, τουλάχιστον οι ρίζες του είναι απλές και τις θυμάται κανείς σχετικά εύκολα: Όλες οι μπύρες είναι είτε lagers είτε ales. Οι lagers φτιάχνονται με τα ένζυμα που μένουν χαμηλά στη διαδικασία της ζύμωσης και χαρακτηρίζονται κυρίως ως δροσερές και ξεδιψαστικές, ενώ οι ales φτιάχνονται από τα ένζυμα που στη διαδικασία της ζύμωσης βγαίνουν ψηλά και είναι γενικά πιο πλούσιες και αντιπροσωπεύουν μια μεγαλύτερη γκάμα γεύσεων.

Pilsner

Με καταγωγή από το Plzen της Τσεχίας, γύρω στα 1840, αυτός ο τύπος lager είναι συνήθως ελαφρύ χρυσίζων στο χρώμα, με μια δροσερή γεύση που ισορροπεί έναν αρκετά πικρό χαρακτήρα με γευστικές απολήξεις από βύνη, άνθη και εσπεριδοειδή. Το στυλ ποικίλει ανάλογα με το αν έχουμε να κάνουμε με βοημική, γερμανική ή αμερικανική pilsner.

Pale Ale

Σ’ αυτή την κατηγορία -γενικά- ελαφριάς μπύρας ale υπάρχει μια ευρύτητα υποκατηγοριών, που περιλαμβάνει από την English Bitter και την Extra Special Bitter, μέχρι την αμερικανική Pale Ale, την ινδική Pale Ale και αρκετές άλλες.

 

 

«Δέσιμο»

Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη μορφή που παίρνει ο αφρός της μπύρας όταν συναντά το γυαλί του ποτηριού κατά την κατανάλωση της μπύρας.

Stout


Η stout είναι ελάχιστα σκούρα μπύρα και μάλλον, η πρώτη του είδους που έρχεται στο μυαλό μας είναι η αγαπημένη ιρλανδέζικη dry stout, η γνωστή Guinness. Η σκούρα βύνη βρίσκεται στο επίκεντρο της σχετικής δημιουργίας και το αποτέλεσμα είναι πικρό και κρεμώδες που μοιάζει με καφέ. Οι αυτοκρατορικές stout είναι γενικά πιο «παχιές» και εύρωστες, ενώ η milk stout κλίνει προς την κρεμώδη, πιο γλυκιά πλευρά

 

.

Μπύρες από σιτάρι

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από το όνομά τους, πρόκειται για μπύρες που φτιάχνονται κυρίως με τη χρήση σιταριού, όπως επίσης και με μια μικρότερη ποσότητα βυνοποιημένου κριθαριού. Συνήθως πρόκειται για ale —οι δυο πιο βασικές παραλλαγές είναι η βέλγικη witbier και η γερμανική weissbier. Αυτό το στυλ τείνει να παράγει ελαφριές, απόλυτα ξεδιψαστικές θολές μπύρες με φρουτένιους τόνους και καλή ποσότητα ανθράκωση.

 

 

Μπύρες χωρίς γλουτένη

Επειδή το σιτάρι, το κριθάρι και η σίκαλη είναι παραδοσιακά από τα βασικά συστατικά της ζυθοπαραγωγής, η μπύρα βρίσκεται εκτός της διατροφής όσων ζουν μια ζωή χωρίς την κατανάλωση γλουτένης. Παρ’ όλ’ αυτά, ή μάλλον ακριβώς γι’ αυτό, τα τελευταία χρόνια η κατηγορία της μπίρας χωρίς γλουτένη «βιώνει» μεγάλη άνθηση. Ελαφριές και για μαζική κατανάλωση, οι συγκεκριμένες μπύρες αντικαθιστούν τα τυπικά συστατικά της μπίρας με σόργο, κεχρί, καφέ ρύζι και φαγόπυρο.

πηγή: clickatlife