Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Καρχαρίες στην Ελλάδα, όλη η αλήθεια!!!


Χρόνια τώρα ακούμε από τα ΜΜΕ πως δεν υπάρχουν επικίνδυνοι καρχαρίες στην Ελλάδα. Κάνουν λόγο μόνο για κάποια είδη καρχαρία, ακίνδυνα για τον άνθρωπο που ζουν στα βαθιά και τρώνε μόνο ψάρια. ΝΑΙ ΚΑΛΑ!

Η καθεστωτική αυτή προπαγάνδα δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια του λαού σε μία προσπάθεια στήριξης του τουρισμού, της μοναδικής βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας και των μεγαλοεπενδυτών της. Δημιουργούν την εικόνα του τέλειου ήλιου, της τέλειας θάλασσας και των τέλειων διακοπών για να θησαυρίζουν εις βάρος του αθώου κόσμου όπως έγινε και στα Σαγόνια του Καρχαρία το ένα, αυτό με τον Richard Dreyfuss. Αυτό όμως που επιμελώς μας κρύβουν είναι πως τα ελληνικά νερά είναι γεμάτα από κάθε λογής καρχαρίες, μικρούς αλλά και μεγάλους, ακίνδυνους μα και ανθρωποφάγους! Στην αρχαιότητα, εποχή που δεν είχε αναπτυχθεί ακόμα ο τουρισμός (τυχαίο;), υπάρχει πλήθος αναφορών για επιθέσεις καρχαρία με πρώτη αυτή του Ηροδότου που χρονολογείται το 493 π.Χ. Στην συνέχεια και κατά την διάρκεια των αιώνων, καταγράφονται εκατοντάδες επιθέσεις από την Κρήτη μέχρι την Χαλκιδική! Αυτό συνεχίζεται μέχρι την δεκαετία του 50 όπου βλέπουμε την τουριστική βιομηχανία να αναπτύσσεται ενώ παράλληλα αρχίζει και η αποσιώπηση τέτοιων γεγονότων. Από τότε και μέχρι σήμερα, ενώ κάθε καλοκαίρι έχουμε αδικαιολόγητα πολλούς θανάτους στις θάλασσες γίνεται λόγος για απροσεξίες και ατυχήματα αποσιωπώντας τα πραγματικά αίτια αυτών των θανάτων. Έτσι ακούμε από τα κανάλια πως όλος αυτός ο κόσμος που πεθαίνει «πνίγηκε», «έπαθε έμφραγμα», «εξαφανίστηκε», «έφαγε πολύ», αηδίες δηλαδή γιατί πχ κανείς ποτέ δεν πέθανε από το πολύ φαΐ. Οι εξουσιαστές δημιούργησαν τη ψευδαίσθηση της τουριστικής ανάπτυξης με αποτέλεσμα ολόκληρα νησιά να ζουν αποκλειστικά από τον τουρισμό κάτι που αναγκάζει πολλές φορές τους ίδιους τους κάτοικους να λένε ψέματα ή να υποκρύπτουν περιστατικά με καρχαρίες. Φαντάζεστε ξαφνικά να μαθαίναμε πως στις ελληνικές θάλασσες, στα νησιά που πάμε για κολύμπι, κυκλοφορούν θαλάσσια τέρατα; Φαντάζεστε την οικονομική καταστροφή; Επιχειρήσεις θα φτώχευαν, κόσμος θα έμενε άνεργος ενώ ολόκληρα νησιά θα έκλειναν!
Το tipotastasovara, γνήσια αντιεξουσιαστικό blog καταγγέλει τα ψέματα και για άλλη μια φορά παρουσιάζει τα γεγονότα όπως έχουν. Και αν στην τελική αναγκαστούν κάποια νησιά να κλείσουν, ε τι να κάνουμε, θα ανοίξουν καινούργια. Δείτε λοιπόν τα ντοκουμέντα και να σας δω φέτος το καλοκαίρι στα βαθιά. Όχι να σας δω!

Εφημερίδα Έθνος 3 Ιουνίου 1963.


Εφημερίδα Ριζοσπάστης 31 Δεκεμβρίου 1983

Τεράστιος λευκός καρχαρίας στο Παλιούρι Χαλκιδικής. 1985

Μικρός λευκός καρχαρίας. Πρόλαβε να φάει ένα παιδάκι. Χανιά 2010.
Χάρτης με τις επιθέσεις καρχαρία
Πίνακας με όσα περιστατικά κατάφεραν να δουν το φως της δημοσιότητας. Υπολογίστε πως σε κάθε καταγεγραμμένο περιστατικό, αντιστοιχούν 10 περιπτώσεις που αποσιωπήθηκαν.Με τρόμο βλέπουμε πως στις περισσότερες περιπτώσεις η επίθεση έγινε σε απόσταση αναπνοής από την παραλία και σε ελάχιστο βάθος (πχ υπόθεση 8, 5 μέτρα από την ακτή, υπόθεση 13, βάθος νερού 80 εκατοστά!!!).
Και τώρα μερικά βίντεο με καρχαρίεςΜωρό λευκός καρχαρίας (πιθανότατα τραυματισμένος) ανοιχτά της Μήλου!Καρχαρίας τεσσάρων μέτρων στα Ψάθα (Αττική). Δείτε που βρίσκεται!

Καρχαρίας στο Πόρτο Γερμενό (Αττική) που δηλαδή είναι ο ίδιος με τον από πάνω. Τόσο πολύ του άρεσε που ξανάρθε!


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!


πηγή:tipotastasobara.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο το άρθρο σας ιδίως με τα βίντεο και τις φωτογραφίες αλλα δεν είναι ακριβές. Θα αναφέρω μερικές ανακρίβειες. Φυσικά και μπορεί να πεθάνει κανείς απο το πολύ φαγητό, μάλιστα είναι συχνό αίτιο θανάτου. Απλά ο κόσμος δεν γνωρίζει οτι δεν φταίει το φαγητό ή η θάλασσα για τον θάνατο αλλα η χαμηλή θερμοκρασία του νερού. Αν δηλαδή μετά απο βαρύ φαγητό πέσουμε σε παγωμένα νερά μπορεί να πεθάνουμε απο εμβολή καρδιάς. Η καρδιά προσπαθεί να στείλει αίμα για την χώνεψη αλλα και να διατηρήσει την θερμοκρασία του σώματος υψηλή στέλνοντας αίμα στα περιφερειακά αγγεία. Ο φόρτος της λοιπόν είναι μεγάλος και μερικές φορές δεν τα καταφέρνει να ανταποκριθεί. Οσο για τις επιθέσεις καρχαρία και την αποσιώπησή τους μήπως είναι θεωρία συνομωσίας? Γιατί εστω και αν δεχτούμε οτι η επίσημη πολιτεία θέλει να μην γίνονται γνωστές οι επιθέσεις για τους λόγους που αναφέρατε. Τα κανάλια? Που διψούν για αίμα και σπέρμα? Που θα αυξήσουν την τηλεθέαση? Μα και ο κόσμος που κολυμπά κοντά σε εκείνον που δέχτηκε την επίθεση δεν θα το διέδιδε? Λευκοί καρχαρίες δεν υπάρχουν στις ελληνικές θάλασσες. Τα περιστατικά εμφάνισής τους σχετίζονται με την διέλευση πλοίων απο το Αιγαίο που τα ακολουθούν οι καρχαρίες επειδή βρίσκουν φαγητό που πετούν απο τα πλοία (μεγάλη βλακεία). Επίσης η πιθανότητα να επιτεθεί ένας καρχαρίας σε άνθρωπο είναι πολύ μικρή μιά και δεν ανήκει στις διατροφικές του συνήθειες. Τα είδη καρχαριών που κολυμπούν στις ελληνικές θάλασσες είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Είναι τα συνήθη σκυλόψαρα που ποτέ δεν επιτίθεντε. Κατα σύμπτωση στα Καμμένα Βούρλα που ήμουν προχθές κολυμπούσε δίπλα μου και σε βάθος μισού μέτρου ένα σκυλόψαρο όχι πάνω απο 1-1.5 μέτρο. Με πλησίασε είδε οτι δεν είχα τίποτα το ενδιαφέρον και συνέχισε καταβροχθίζοντας ψαράκια. Είναι εικόνα που έχω δεί πολλές φορές μιά και κολυμπώ και καταδύομαι απο παιδί. Τελειώνοντας ευχαριστώ για το δικαίωμα που μου δώσατε να κάνω χρήση του χώρου σας. Με εκτίμηση. Μουζάς Ευστράτιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή