Σελίδες

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

12 tattoo studios που καλό είναι να ξέρεις



Ενόψει του 6ου International Athens Tattoo Convention, σας παρουσιάζουμε ίσως τα καλύτερα τατουατζίδικα της χώρας.

















Εκτός από "κάτι πολύ προσωπικό", το tattoo στην Ελλάδα γίνεται -όχι αργά, αλλά σταθερά- επιστήμη. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο από τον ανταγωνισμό (τα studios είναι οι μόνες επιχειρήσεις στη χώρα που υποδηλώνουν ανάπτυξη) όσο και από το επίπεδο των Ελλήνων καλλιτεχνών.


Το 6ο όπως και τα προηγούμενα Athens Tattoo Conventions είναι η ζωντανή απόδειξη αυτού του ανεβασμένου επιπέδου τόσο σε happenings, ιδέες, πρωτοπορία.


Sake Tattoo Crew









Δεν είναι οι πρώτοι που έφεραν το tattoo στην Ελλάδα, αλλά το 10μελές crew του Sake είναι αυτό που πέρασε την έννοια και την τέχνη του τατουάζ σε άλλο επίπεδο στην Ελλάδα.


Με 7(!) artists στο δυναμικό, το στούντιο του Sake έχει φιλοξενήσει (και φιλοτεχνήσει) πάνω σε δεκάδες Έλληνες celebrities/καλλιτέχνες/αθλητές. Ναι, μέσα σε αυτούς και ο επίκαιρος (λόγω Final-4) Γιώργος Πρίντεζης.


Εξαιρετικός ο Dask, το ίδιο και ο Κυριάκος, ενώ για να σου χτυπήσει ο Sake θα χρειαστείς να περιμένεις. Πολύ, ελέω full προγράμματος. Αλλά, ξέρεις τι λένε για τα καλά πράγματα.


Κολοκοτρώνη 9 και Γκίνη 6, (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ TOPSHOP), Χαλάνδρι


Tattooligans









Η παρέα του Γιώργου Μαυρίδη - ο οποίος σίγουρα θα δυσκολευτεί αν τον βάλεις να καταγράψει όλες τους αθλητές του αντίστοιχου θεσσαλονικιώτικου ΠΟΚ - είναι κάτι σαν μύθος στη συμπρωτεύουσα και ένα έτσι κι αλλιώς μεγάλο κεφάλαιο στην υπόθεση tattoo στην Ελλάδα. Οι Tattooligans είναι αρκετά μπροστά για να έχουν και το δικό τους web series.


Γεωργίου Θεοχάρη 5, Θεσσαλονίκη


Honest Tattoo









Αυτό που λέμε γνήσιο tattoo shop και βλέπουμε ελάχιστα στην Ελλάδα. Ίσως τα κορυφαία oldschool χελιδόνια στην "αγορά", ίσως και τα πιο πειστικά coinfish. Βασισμένο στη λογική του τατουατζίδικου που θα δεις ξαφνικά στο δρόμο και θα μπεις να "χτυπήσεις" το κατιτί σου, το Honest Tattoo έχει τιμηθεί "στον αέρα" και από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο που έχει γυρίσει 2-3 Masterchef με το trademark μπλουζάκι του Honest.


Ήβης 10, Ψυρρή


Nico Tattoo









Με την περίφημη Betty στο ρόστερ, το Nico Tattoo είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να γεμίσουν το/τα χέρι/χέρια τους με ένα πολυσχιδές μανίκι. Από τα παλιότερα στούντιο με ξακουστό το αρχικό του παράρτημα στην Αλεξανδρούπολη. Πολλά βραβεία στο παλμαρέ.


Ανδριανού 97, Πλάκα


Αλεξ. Σβώλου 37, Ναυαρίνο, Θεσσαλονίκη


Δημ. Γούναρη 33, Ναυαρίνο, Θεσσαλονίκη


Δημ. Γούναρη 21, Ναυαρίνο, Θεσσαλονίκη


Ειρήνης 36, Κέντρο, Αλεξανδρούπολη


Jimmy's Fine Art Tattoo


Για λόγους ιστορικότητας. Ίσως το να κουβαλάς ένα tattoo από του Jimmy's είναι πιο σημαντικό και από το ίδιο το tattoo που θα κουβαλάς.


Αδριανού 72, Αθήνα


Scripta Manent









H Κατερίνα Τσιτράκη και οι artists του Scripta Manent συνεχίζουν αυτό που ξεκίνησε ο Χρήστος και σίγουρα βλέπει υπερήφανος από εκεί που βρίσκεται. Αν οι μισοί artists στη χώρα είχαν το χέρι της Ρέας, αυτός ο κόσμος θα ήταν γεμάτος με καλύτερα tattoos.


Ελ. Βενιζέλου 135-137, Καλλιθέα


Εκήβολος Tattoo


Με έμφαση σε ελληνικά σχέδια, εμπνευσμένα από τη μυθολογία, την Αρχαία Ελλάδα και τους ήρωές της. Ίσως το καταλληλότερο studio για να χτυπήσεις έναν Λεωνίδα, αν αυτό είναι που σε εκφράζει.


Μιαούλη 6, Μοναστηράκι


Lizard Tattoo









Μέλος του Stigma Skin Society και με σήμα-κατατεθέν τα δύο τεράστια ιγκουάνα, το Lizard παραμένει μια από τις πιο τίμιες λύσεις για tattoo και body piercing στο κέντρο της Αθήνας.


Ριζάρη 32 & Καλλιμάχου


Eightball Tattoo Studio









Dream-team αντί για ρόστερ και μια από τις συχνότερες απαντήσεις που θα ακούσεις αν ρωτήσεις random τύπους στο δρόμο "πού 'χτύπησαν' το tattoo τους. Πολύ καλή δουλειά και ο Ηρακλής στα piercings.


ΠΗΓΗ: oneman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου