Σελίδες

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Κρίσιμες συσκέψεις σήμερα για να «κλειδώσει» το πακέτο



Στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση τίθεται το νέο, επώδυνο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, σήμερα στις 7 το απόγευμα.

Πριν τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 4 θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, όπου θα τους παρουσιάσει το φάκελο με τα μέτρα στα οποία έχει καταλήξει η κυβέρνηση και θα προσπαθήσει να τους πείσει ότι αυτά θα εφαρμοστούν. 
Εάν η τρόικα αποδεχθεί τις ελληνικές προτάσεις θα συντάξει την έκθεσή της, η οποία θα κατατεθεί στο Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο, ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα νέα μέτρα προκαλούν διαφωνίες  στη συγκυβέρνηση, καθώς από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ υπάρχει προβληματισμός με τις οριζόντιες περικοπές, ιδίως σε ό,τι αφορά τις συντάξεις,  τα δώρα και τα αναπηρικά επιδόματα ενώ δυσαρέσκεια εκφράζεται και για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. 

«Δεν μας συγκινεί η επίδειξη υπερβάλλοντος κυβερνητικού ζήλου για τη λήψη αποφάσεων, όποιος θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις να τις πάρει. Εχουμε πάρει δύσκολες αποφάσεις και ξέρουμε πως είναι. Για να καταλάβετε τι εννοώ, δείτε τι έλεγα εγώ πέρυσι, ως υπουργός Οικονομικών, και τι έλεγαν άλλοι, υπό το φως αυτών που μεσολάβησαν», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη.
«Κανείς δεν πρέπει να μας θεωρεί δεδομένους. Κανείς δεν πρέπει να παρεξηγήσει, να παρερμηνεύσει και να απαπειραθεί να εκμεταλλευτεί την στάση ευθύνης που επιδεικνύουμε» δήλωσε o Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στη Real News που δημοσιεύεται σήμερα. 
Ωστόσο, ως φαίνεται, το πακέτο θα «κλειδώσει» και τη Δευτέρα το πρωί, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντήσει έτοιμος τους εκπροσώπους της τρόικας, ενώ την επομένη θα μεταβεί στη Φρανφκούρτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

πηγή:http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου