Σελίδες

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκαν χωρίς επεισόδια τα συλλαλητήρια στη Θεσ/κη

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ, χωρίς να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια, τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σωματεία εργαζομένων, πολιτικά κόμματα, οπαδοί και εκπρόσωποι φορέων, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας με αφορμή τα εγκαίνια της φετινής 77ης ΔΕΘ.

 Στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκε από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή σωματείων συνταξιούχων, αντιπροσωπείας των Σωμάτων Ασφαλείας, κ.α. διαδηλωτών.

Στην κεφαλή της πορείας, που ξεκίνησε αργότερα, τέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο κατέληξαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόϊκα και της ΕΕ.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό, Θόδωρο Καράογλου και του επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματα των εργαζομένων και στη συνέχεια ο κύριος όγκος των διαδηλωτών διαλύθηκε. Μικρές ομάδες κατευθύνθηκαν στην οδό Εγνατία, όπου αποχώρησαν αργότερα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.


Και η γγ της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συμμετείχε στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στη συνέχεια τέθηκε στην κεφαλή της πορείας, που έφθασε έξω από το χώρο της Διεθνούς Έκθεσης, στο ύψος της πλατείας της ΧΑΝΘ. Εκεί, μέλη του ΠΑΜΕ, που επέβαιναν σε αγροτικό όχημα, πέταξαν στο δρόμο καρπούζια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και αργότερα ο κύριος όγκος κατευθύνθηκε στο φεστιβάλ της ΚΝΕ, που πραγματοποιείται στη Σταυρούπολη.

Στο μεταξύ, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και μέλη οργανώσεων, που αντιτίθενται στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία, μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Λ. Νίκης, Νικολάου Γερμανού. Στο ύψος της πλατείας ΧΑΝΘ έκαψαν μια σημαία της Ερωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης, μπροστά από την Καμάρα, όπου διαλύθηκαν.

Στον ίδιο περίπου χώρο συγκεντρώθηκαν, λίγο πριν τις 7.00 το βράδυ άτομα που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, τα οποία πραγματοποίησαν ξεχωριστή πορεία. Σε κάποια στιγμή σημειώθηκε μικροένταση, όταν, στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Μητροπόλεως, συναντήθηκαν με την πορεία του ΠΑΜΕ, χωρίς να προκληθούν όμως επεισόδια. Και η πορεία των αντεξουσιαστών κατέληξε στην Καμάρα, κάτω από τη διακριτική παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Λίγο πριν διαλυθούν σημειώθηκε μικροένταση όταν μικρή ομάδα πέταξε πέτρες σε διμοιρία αστυνομικών, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

Παράλληλα, φίλαθλοι της ομάδας ποδοσφαίρου του Ηρακλή συγκεντρώθηκαν, νωρίς το απόγευμα έξω από τα γραφεία συνδέσμου, στην οδό Μητροπολίτη Γενναδίου και στη συνέχεια διαδήλωσαν, διαμαρτυρόμενοι για τον υποβιβασμό της ομάδας από τη Superleague. Πραγματοποίησαν και αυτοί πορεία στο κέντρο της πόλης και σε κάποια στιγμή οι περισσότεροι απ΄αυτούς ενώθηκαν με την πορεία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 36 «προληπτικές προσαγωγές», χωρίς όμως να γίνουν συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου