Σελίδες

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η Βαλαωρίτου στη Θεσσαλονίκη..




Το Cosmo.gr υποστηρίζει (και το δηλώνει) την πιο hot right now περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Αν έχεις επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, σίγουρα δε χρειάζεται να σου πω εγώ για την περιοχή που είναι γνωστή ως "Συγγρού και Βαλαωρίτου".
 
Δεν ξέρω αν είναι όντως το Γκάζι της Θεσσαλονίκης, σίγουρα όμως μπορείς να βρεις εκεί άπειρα μαγαζάκια, με πιο alternative ύφος και μουσική και με πολύ ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Πολλά από τα μαγαζιά θυμίζουν αγγλικές pubs η βερολινέζικες μπυραρίες.
 
Η περιοχή είναι αγαπητή και γενικότερα στους νέους της πόλης, και στον φοιτητόκοσμο ειδικότερα.
 
Γραφικά κτίρια της παλιάς Θεσσαλονίκης, που κάποτε φιλοξενούσαν βιοτεχνίες και εργαστήρια, τώρα έχουν μεταμορφωθεί σε industrial σκηνικά, ιδανικά για να απολαύσεις μία μεγάλη ποικιλία από cocktails.
 
Πολλά από αυτά προσφέρουν και θέα, όπως η περίφημη Ταράτσα, το Fragile Bar.
 
Υπάρχει όμως και το Υποβρύχιο, το Partisan, το Real Rock n Rolla, τις 90 μοίρες, το Elvis, το Κρυφτό, οι 4 Εποχές και άλλα. Πλακόστρωτα και διατηρητέα κτίρια, πολύχρωμα φώτα, όλα με μία retro διάθεση και με rock, jazz, μουσικές.
 
Και έτσι όπως είναι πολύ κοντά τα μαγαζιά το ένα στο άλλο, σου δημιουργείται η αίσθηση πως ολόκληρη η πόλη είναι μία μεγάλη παρέα. Επίσης οι τιμές, δεν είναι υπερβολικές, μπορείς να βρεις και μαγαζάκια από λογικά ως και ιδιαιτέρως φτηνά.
 
Στην απέναντι πλευρά είναι τα Λαδάδικα, κλασική συνοικία της πόλης, που όμως έχει αποκτήσει νέα πνοή, οπότε έχεις και αυτή τη δυνατότητα για τη διασκέδασή σου.
Οπότε την επόμενη φορά που θα βρεθείς στην πόλη, ξέρεις από τώρα που θα πιεις το ποτό σου!

πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου