Σελίδες

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

AΠΙΘΑΝΕΣ ΦΩΤΟ: Πολύχρωμα «υγρά» λουλούδια στον αέρα!Οπλισμένος με υπεράνθρωπη υπομονή, μια κάμερα υψηλής ταχύτητας, πολλά χρώματα αλλά και αρκετά λίτρα νερό, ο ταλαντούχος φωτογράφος Jack Long από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ δημιουργεί μοναδικά «υγρά» λουλούδια, τα οποία στη συνέχεια απαθανατίζει στο φακό.


 
Μια «βουτιά» στη Φυσική Ιστορία αλλά και στην τέχνη επιχειρεί να κάνει ο Jack Long και τα καταφέρνει μια χαρά. Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών με το νερό αλλά και με την εφαρμογή μιας τεχνικής την οποία ο καλλιτέχνης δεν αποκαλύπτει, η συλλογή «Vessels and Blooms» τον έκανε πραγματικά υπερήφανο!

«Πειραματίζομαι με το χρωματιστό νερό και ό,τι βλέπετε δεν περιέχει ίχνος… Photoshop. Μια μικρή επέμβαση μόνο κάνω στο τέλος των λήψεων για να καθαρίσω τις εικόνες. Όλα τα… υγρά λουλούδια μου είναι αποτέλεσμα υπομονής και επιμονής μπροστά αλλά και… πίσω από το φακό!», επεξηγεί ο Jack.

O έμπειρος φωτογράφος έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με παρόμοια projects αλλά είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει να απαθανατίσει σταγονίδια νερού σε σχήματα λουλουδιών στον αέρα την κατάλληλη στιγμή. Το μόνο παράπονό του είναι ότι «δεν μένουν για πολύ έτσι», όπως επισημαίνει ο ίδιος!


ΠΗΓΗ: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου