Σελίδες

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ο πιο ατρόμητος φωτογράφος στον κόσμο!
O 54χρονος G Brad Lewis, γνωστός και ως ο «άνθρωπος ηφαίστειο», αφήνει τη λάβα να φτάνει σχεδόν μέχρι τα πόδια του, κινδυνεύοντας κάθε φορά να χάσει ακόμη και τη ζωή του από τις εκρήξεις αλλά και από τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις. Ο λόγος; Μια καλή λήψη εικόνας την ώρα που το ηφαίστειο εκρήγνυται!
«Φωτογραφίζω το ηφαίστειο Kilauea στη Χαβάη, το πιο ενεργό στη γη, πάνω από 20 χρόνια. Η λάβα προσγειώνεται κυριολεκτικά στα πόδια μου και όλα τριγύρω είναι τόσο καυτά, αλλά οι εικόνες τόσο… δροσερές», λέει με νόημα για το παράτολμο αυτό επαναλαμβανόμενο εγχείρημά του και συνεχίζει:


«Το ηφαίστειο την ώρα της έκρηξης είναι… πανέμορφο. Έχει τόσο μεγάλη δύναμη που σε συνεπαίρνει και αυτό που βιώνεις κάθε φορά είναι φοβερή εμπειρία. Όταν δεις τη λάβα να ρέει, ποτέ δεν είσαι πια ο ίδιος»!
Ο Brad ζει και εργάζεται στη Χαβάη και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βάλει τον εαυτό του σε μεγάλο κίνδυνο προκειμένου να συλλάβει τη φύση στην πιο θεαματική της στιγμή. «Αν κάτι πάει στραβά θα καταλήξω στο θάνατο…
…Προς το παρόν έχω λιώσει μόνο μερικές σόλες παπουτσιών και ένα τρίποδο! Φοράω πάντα κράνος και γάντια και έχω μαζί μου έναν αναπνευστήρα για μια δύσκολη στιγμή. Τα υπόλοιπα είναι λίγο και θέμα τύχης», συμπληρώνει.

Μόλις πρόσφατα, μάλιστα, συνειδητοποίησε πόσο κοντά πηγαίνει στο ηφαίστειο, βλέποντας τις τελευταίες λήψεις που πήρε από το Kilauea. Κι αν σας φαίνεται απλό, το μόνο που έχετε να σκεφτείτε είναι πώς αισθάνεστε εσείς όταν πηγαίνετε κοντά στο αναμμένο τζάκι, για παράδειγμα. Μόνο που εδώ μιλάμε για… ηφαίστειο!


www.perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου