Σελίδες

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Επιθανάτιες εμπειρίες: Τι είπαν όσοι τις έζησαν !!


Σε ηλικία 30 ετών, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στην πλάτη της και της χορηγήθηκε ένα παυσίπονο που περιείχε κωδεΐνη. «Ξαφνικά ένιωσα ότι....


αιωρούμαι στο ταβάνι του θαλάμου, όπου νοσηλευόμουν. Όταν κοίταξα προς τα κάτω, είδα τις νοσοκόμες και τον γιατρό να βρίσκονται πανικοβλημένοι πάνω από το σώμα μου,» θυμάται η Γουέστφολ.«Μετά, έκαναν όλοι ένα βήμα πίσω από το σώμα μου, που βρισκόταν ξαπλωμένο στο κρεβάτι του θαλάμου και έβγαλαν μία κραυγή ανακούφισης. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι βρισκόμουν και πάλι πίσω στο σώμα μου. Όταν συνήλθα μου είπαν ότι ο οργανισμός μου αντέδρασε στην κωδεΐνη και δεν έπρεπε να ξαναπάρω ποτέ στη ζωή μου αυτή την ουσία. Για την ακρίβεια, μου είπαν ότι έπαθα «αναφυλακτικό σοκ.»Δραματικό; Ναι. Ασυνήθιστο; Όχι

Η επιθανάτια εμπειρία της Γουέστφολ είναι ίδια με πολλών άλλων ανθρώπων που ισχυρίστηκαν ότι υπήρξαν αυτόπτεις μάρτυρες του ίδιου τους του θανάτου. Όλοι την περιέγραψαν σαν να έβλεπαν τον εαυτό τους στο σινεμά, μόνο που έλειπαν τα ποπ-κορν.Κάποιοι, όπως η Γουέστφολ, είπαν πως ένιωσαν σαν να αιωρούνται στο ταβάνι. Άλλοι υποστήριξαν πως βρέθηκαν σε ένα τούνελ με πολύ δυνατό αλλά ζεστό φως στην άκρη του, ενώ ορισμένοι είπαν πως αγαπημένα τους πρόσωπα, που έχουν φύγει από τη ζωή πολύ καιρό πριν, τους καλούσαν να πάνε κοντά τους.«Ποτέ δεν έχω ζήσει ο ίδιος επιθανάτια εμπειρία αλλά κάποια άτομα που εμπιστεύομαι πολύ, έξυπνοι και μορφωμένοι άνθρωποι, που πατούν γερά στη γη και δεν είναι αιθεροβάμονες, μου περιέγραψαν αυτές τις εμπειρίες,» δηλώνει ο Ντάγκλας Τέιλορ, εκπρόσωπος της εκκλησιαστικής οργάνωσης Unitarian Universalist στο Binghamton. «Και είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα εκεί πάνω που δεν γνωρίζουμε.»
«Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι πως οι άνθρωποι πρωτοανέφεραν τέτοιου είδους εμπειρίες πριν από 2.000 χρόνια,» δήλωσε ο Ντάγκλας Σρέιντερ, καθηγητής φιλοσοφίας στο State University of New York στην Oneonta, που έχει κάνει έρευνα πάνω στις επιθανάτιες εμπειρίες.

Μία από τις πρώτες αναφορές στις μεταθανάτιες εμπειρίες χρονολογείται πριν από 2.500 χρόνια και συναντάται στην «Πολιτεία» του Πλάτωνα, ένας φιλοσοφικός διάλογος του Αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου για τη διάπλαση της ηθικής.«Στο τέλος της «Πολιτείας» ο Πλάτωνας αφηγείται την ιστορία ενός στρατιώτη, του Ηρός. Όλοι πίστευαν πως ο στρατιώτης έπεσε νεκρός στο πεδίο της μάχης. Βρισκόταν ανάμεσα στα άψυχα κορμιά των στρατιωτών που προορίζονταν για τη νεκρική πυρά και λίγο πριν ανάψει η φωτιά, ο Ηρός σηκώθηκε όρθιος και είπε σε όλους πως συνάντησε αγγέλους-φύλακες που τον μετέφεραν μέσω ενός τούνελ στον τόπο της Θείας Δίκης μία κλασική επιθανάτια εμπειρία.»


πηγή:pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου