Σελίδες

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Blackout στο Διαδίκτυο στις 9 Ιουλίου: To Facebook ενημερώνει αν θα έχετε πρόβλημα


Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε ενημερωθεί για το DNSChanger, το κακόβουλο λογισμικό που στις 9 Ιουλίου θα δημιουργήσει σε πολλούς χρήστες πρόβλημα στην πρόσβαση στο διαδίκτυο.


Και το Facebook λαμβάνει τα μέτρα του για την προστασία και την ενημέρωση των χρηστών, καθώς ανακοίνωσε πως θα προβάλλει ειδική ειδοποίηση στους χρήστες που έχουν προσβληθεί από το DNSChanger, προκειμένου να τους βοηθήσει να καθαρίσουν τον υπολογιστή τους.

Το DNSChanger, οι δημιουργοί του οποίου έχουν συλληφθεί από το φθινόπωρο του 2011, ανακατεύθυνε »σιωπηλά» τους υπολογιστές που προσέβαλλε σε δικούς του, μολυσμένους DNS Servers.

Μετά τη σύλληψη των δραστών εκδόθηκε δικαστική εντολή μέσω της οποίας οι κακόβουλοι DNS Servers αντικαταστάθηκαν από νόμιμους, προκειμένου να διατηρήσουν online τις εκατοντάδες χιλιάδες των χρηστών που είχαν προσβληθεί, σύμφωνα με το mediagate.gr

Καθώς όμως η δικαστική εντολή λήγει στις 9 Ιουλίου του 2012, οι servers θα τερματίσουν τη λειτουργία τους και όσοι χρήστες δεν έχουν διορθώσει στο μεταξύ το πρόβλημα, θα χάσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο.


πηγή:kamikazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου