Σελίδες

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Στοιχειωμένα σπίτια και περιστατικά που τρομάζουν (pics)



Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς γελάτε και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχουν φαντάσματα….

Κι όμως, είτε το πιστεύετε είτε όχι υπάρχουν κάποια «σπίτια» ανά τον κόσμο που έχουν τη φήμη ότι είναι στοιχειωμένα.





Ένα από αυτά είναι και ο Λευκός Οίκος καθώς ανεξήγητα φαινόμενα συμβαίνουν στο εσωτερικό του.

Ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που κατοίκησε σε αυτόν ήταν ο John Adams και σύμφωνα με μαρτυρίες δεν έφυγε ποτέ εκεί. Η σύζυγος του Abagail είναι και αυτή παρούσα, τουλάχιστον το πνεύμα της, καθώς πιστεύεται ότι είναι αυτό που μεταφέρει σεντόνια και σκεπάσματα στο ανατολικό δωμάτιο.
Οι Andrew Jackson, Dolly Madison και φυσικά οι Lincolns, βρίσκονται και αυτοί στο Λευκό Οίκο και μάλιστα ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε αρνηθεί σύμφωνα με πληροφορίες να περάσει τη νύχτα σε αυτόν έπειτα από μια συνάντηση που είχε με φάντασμα.
Και σε περίπτωση που όλα αυτά σας φαίνονται υπερβολικά, κοιτάξτε απλώς τις φωτογραφίες όλων των προέδρων που έχουν περάσει από το Λευκό Οίκο πριν και μετά το τέλος της θητείας τους. Λέτε να είναι τυχαίο που τα μαλλιά όλων ασπρίζουν έτσι ξαφνικά;





The Tower of London

Στο κτίριο αυτό που χρησίμευε κάποτε ως φυλακή, έχουν κρεμαστεί ή αποκεφαλιστεί σημαντικές προσωπικότητες της εποχής εκείνης.
Η πιο γνωστή ήταν η Αnne Boleyn, σύζυγος του βασιλιά Ενρίκου του 8ου που την αποκεφάλισαν επειδή δεν μπορούσε να γεννήσει αγόρι που θα γινόταν ο διάδοχος του θρόνου.
Φημολογείται ότι το ακέφαλο σώμα της εξακολουθεί να περιφέρεται στο κτίριο ενώ μια πτέρυγα που είναι γνωστή με την ονομασία Salt tower είναι τόσο τρομακτική που μέχρι και τα σκυλιά αρνούνται να πλησιάσουν.





Κάστρο Εδιμβούργου, Σκοτία

Είναι αυτό το κάστρο στοιχειωμένο; Στο πέρασμα των αιώνων, έχει γίνει αναφορά για ακέφαλους τυμπανιστές, φαντάσματα σκυλιών καθώς και για το πνεύμα αυλικών μέσα σε αυτό, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.






Ξενοδοχείο Schooner, Βρετανία

Στο Jolly Old της Αγγλίας βρίσκεται ένα από τα παλιότερα και πλέον στοιχειωμένα ξενοδοχεία του κόσμου.
Ο βασιλιάς Γεώργιος ο τρίτος όπως και ο Κάρολος Ντίκενς είχαν περάσει από αυτό και παραμένει ακόμα και σήμερα ανοιχτό.
Ωστόσο μάλλον είναι απίθανο ότι θα περνούσατε έστω ένα βράδυ εκεί, καθώς στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί περισσότερες από 3.000 περίεργες παρουσίες.
Αν όμως επιμένετε, σας συστήνουμε να αποφύγετε τουλάχιστον τα δωμάτια 17 και 28 καθώς έχουν διαπραχθεί σε αυτά δολοφονίες. Όσο για τα φαντάσματα, η εμφάνιση τους είναι τόσο συχνή και συνηθισμένη όσο το απογευματινό τσάι στη Βρετανία.




Κάστρο Bhangarh, India

Το αρχαίο ινδικό κάστρο είναι τόσο στοιχειωμένο που ακόμα και η κυβέρνηση απαγορεύει την είσοδο σε αυτό. Μεγάλες ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί στο εξωτερικό του, προειδοποιούν τους επισκέπτες να αποφεύγουν την είσοδο τους σε αυτό μετά τη δύση του ηλίου.
Ο θρύλος λέει ότι όλα ξεκίνησαν με μια όμορφη γυναίκα και έναν μάγο που καταράστηκε την πόλη όταν αυτή τον απαρνήθηκε. Αμέσως μετά ακολούθησαν πόλεμοι και λοιμοί ενώ το κάστρο εγκαταλείφθηκε το 1700.
Ακόμα και σήμερα οι επισκέπτες νιώθουν την αίσθηση της εγκατάλειψης να πλανάται στο εσωτερικό του.

πηγή:parakseno.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου