Σελίδες

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ένα ξενοδοχείο «προσκολλημένο» στα βράχια!
Εκεί που ο σχεδιασμός ξεπερνάει τα όρια και ο κατασκευαστικός «οργασμός» χτυπάει κόκκινο ένα ξενοδοχείο σαν αυτό που βλέπετε δεν προκαλεί -ίσως- και τόσο μεγάλη εντύπωση. Εκεί που όλοι επιζητούν το μεγαλύτερο, το ψηλότερο, το πολυτελέστατο αλλά και το πιο περίεργο, το απίθανο ξενοδοχείο «Sphere Hotel» έχει σίγουρα μια θέση!
Ιδανικός προορισμός το Ντουμπάι για να εκφράσει κάθε αρχιτέκτονας και σχεδιαστής τα πιο τρελά του όνειρα και να κάνει πράξη όλες τις κρυφές… ανησυχίες του! Ανάμεσα σε αυτούς και η Ρωσίδα σχεδιάστρια Milla Rezanova, που παρουσίασε πρόσφατα τα σχέδια ενός ξενοδοχείου πέρα από τα συνηθισμένα.

Σε ένα τεχνητό νησί ανάμεσα στο Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το «Sphere Hotel» εντυπωσιάζει άμα τη εμφανίσει του. Σε σχήμα σφαίρας, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά του, πρόκειται να κατασκευαστεί επάνω σε έναν βράχο με απίθανη θέα στον ωκεανό.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω ξενοδοχείο θα είναι «προσκολλημένο» στα βράχια, ενώ οι επισκέπτες θα μεταφέρονται σε αυτό με ελικόπτερο. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει 200 δωμάτια, εστιατόρια, χώρους ψυχαγωγίας, αίθουσα συνεδρίων και πολλά καταστήματα, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους ενοίκους του.

«Η ιδέα του να μένει κάποιος πάνω στα βράχια φαντάζει το λιγότερο εξωπραγματική. Γι’ αυτό ήθελα να την κάνω… πράξη. Σε αυτό το φουτουριστικό ξενοδοχείο οι διακοπές αποκτούν άλλη διάσταση…», λέει η σχεδιάστρια για το
δημιούργημά της. Δεν μένει παρά να περιμένουμε τα εγκαίνια!πηγή:perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου