Σελίδες

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες του καφέ

Η φήμη του καφέ κατά τη διάρκεια των ετών μεταβάλλεται από ειδικούς και από επιστήμονες. Οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν τις θετικές και τις αρνητικές του ιδιότητες. Ωστόσο, υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις, για πολλούς ανθρώπους μπορεί να ονομαστεί ένα ήπιο διεγερτικό ακόμη και αντικαταθλιπτικό ρόφημα.




Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι οι παθιασμένοι λάτρεις του καφέ, δεν θα πρέπει να το παρακάνουν (παρά τις πολλές μελέτες που αποδεικνύουν τα οφέλη της χρήσης) και να καταναλώνουν το πολύ τρία φλιτζάνια την ημέρα.

Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες του, είναι οι εξής:

1. Βοηθά στη πρόληψη της κίρρωσης του ήπατος. Σύμφωνα με μελέτες οι χρήστες αλκοολούχων ποτών που πίνουν τακτικά καφέ, μειώνουν το κίνδυνο σε μικρότερο βαθμό για την ανάπτυξη κίρρωσης του ήπατος.

2. Η καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Επίσης η λοσιόν σώματος που περιέχει εκχύλισμα από πράσινο τσάι και καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης κακοηθειών.

3. 1 με 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα αυξάνουν τη διάθεση και συνεπώς, τη γενική υγεία. Η ιδιότητα αυτή οφείλεται στην ντοπαμίνη - μια ουσία η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι υπεύθυνη για τον εθισμό μας στη χρήση του καφέ.

4. Το αποτέλεσμα μια νέας μελέτης, επιβεβαίωσε ότι ο καφές καταργεί τον πόνο των μυών μετά από βαριά και παρατεταμένη άσκηση και να ενεργεί σε τέτοιες καταστάσεις πιο αποτελεσματικά και από την ασπιρίνη.

5. Καταρρίπτεται ο μύθος είναι ότι ο καφές βλάπτει την καρδιά. Σύμφωνα με νέα έρευνα, 4 με 5 φλιτζάνια την ημέρα κάνουν τον οργανισμό λιγότερο ευάλωτο σε διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις.

6. Οι λάτρεις του καφέ, δεν πρέπει να ανησυχούν για τη μνήμη τους και ειδικά οι ηλικιωμένοι. Όσοι άνθρωποι άνω των 60 χρόνων καταναλώνουν καφέ, υποφέρουν λιγότερο από απώλεια της μνήμης και υποβάθμιση νοητικών λειτουργιών.

7. Ο καφές βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό πιθανόν να οφείλεται στη δημιουργία κινήτρων ότι ο καφές έχει ιδιότητες που βοηθούν τον εγκέφαλο. 

8. Ο καφές δεν προκαλεί υπέρταση. Όσοι δεν καταναλώνουν καφέ τακτικά, υπάρχει πιθανότητα να αυξήσουν την αρτηριακή τους πίεση.

9. Ο καφές μπορεί να βοηθήσει ακόμα και τα παιδιά σε ορισμένες περιπτώσεις. Από το 1999, έχει εγκριθεί επίσημα η χρήση καφεΐνης σε ενέσεις που διεγείρουν την αναπνοή σε βρέφη με προβλήματα άσθματος.

10. Καταναλώνοντας καφέ μπορεί κάποιος να μειώσει τις επισκέψεις του στον Οδοντίατρο. Η προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η κατανάλωσή του, χωρίς ζάχαρη και γάλα. Οι μικροσκοπικοί κόκκοι του καφέ έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν τα βακτήρια, τα οποία είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό της τερηδόνας. 


πηγή: Υγείαonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου