Σελίδες

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Δίνοντας χρώμα στα δέντρα



O Αμερικανός καλλιτέχνης Curtis Killorn δίνει χρώμα στα νεκρά δέντρα, μια κίνηση που προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον όσων παρατηρούν τη δουλειά του και πλέον δέχεται αρκετές προτάσεις για να χρωματίσει νεκρά δεντρα.




Ένα φυσικό… «τείχος των δακρύων»!




Το «Τείχος των Δακρύων» (σ.σ. «Wall of Tears») βρίσκεται στο νησί Μάουι της Χαβάης, και πιο συγκεκριμένα στην κοιλάδα Waihee, κοντά στην κορυφή Puu Kukui. Οφείλει την ονομασία του στους 17 καταρράκτες που ρέουν στην επιφάνεια των βράχων, δίνοντας την εντύπωση ότι τα πετρώματα… δακρύζουν.


Γελοίοι νόμοι που ισχύουν ακόμη στις ΗΠΑ




Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ υπάρχουν νόμοι σε ακόμη σε ισχύ που, παρότι κανείς δεν τους εφαρμόζει ποτέ γιατί απλώς είναι άχρηστοι…



Γιατί τα πουλιά πετούν σε σχηματισμό V;


Ο σημαντικότερος λόγος που τα πουλιά πετούν σε σχηματισμό V αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο τρόπος με τον οποίο ο αέρας περνά από τα φτερά των πουλιών δημιουργεί μια μικρή αεροδυναμική ανυψωτική δύναμη πίσω από το καθένα, διευκολύνοντας τις πτητικές επιδόσεις. Γι’ αυτό κάθε πουλί πετά ελαφρώς ψηλότερα από αυτό που προηγείται.


Οι γυναίκες… εξυπνότερες από τους άντρες!





 


Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του διεθνούς φήμης ψυχολόγου James Flynn και της ομάδας του, οι γυναίκες εμφανίζονται εξυπνότερες από τους άντρες, ενώ έναν αιώνα πριν το «ασθενές» φύλο ήταν κατά πέντε μονάδες λιγότερο έξυπνες από τους άνδρες! Τα αποτελέσματα, μάλιστα, ήταν επαναλαμβανόμενα και πανομοιότυπα σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη, γεγονός που ενισχύει την άποψη αυτή.