Σελίδες

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Παίζοντας με το φεγγάρι

Δημιουργικές φωτογραφίες με βασικό θέμα το φεγγάρι. Η φαντασία και η κατάλληλη οπτική γωνία κάνουν τη Σελήνη παιχνιδάκι στα χέρια των πρωταγωνιστών.







Οι γοφοί… δεν λένε ποτέ ψέματα!


Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, ο τρόπος που περπατάμε προδίδει διάφορα στοιχεία όπως τη διάθεσή μας ή το αν λέμε αλήθεια ή ψέματα. Ανέπτυξαν μάλιστα τη μοναδική συσκευή Daily Dairy που αποκαλύπτει πώς νιώθουμε και αν είμαστε ειλικρινείς αναλύοντας τις κινήσεις μας. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν πολλές μέθοδοι ανίχνευσης του ψεύδους (έλεγχος του καρδιακού ρυθμού, της έκκρισης ιδρώτα, της εγκεφαλικής δραστηριότητας) αλλά είναι η πρώτη μέθοδος που προσπαθεί να το επιτύχει μέσω της κινησιολογίας.

Bibury: Απίστευτη ομορφιά στην αγγλική επαρχία!

Μόλις αντικρίσεις το Bibury και περπατήσεις ανάμεσα στις πέτρινες κατοικίες τής Arlington Row, όλες σκεπασμένες με καταπράσινους κισσούς και πλήρεις πολύχρωμων λουλουδιών, είναι σίγουρα πολύ δύσκολο να διαφωνήσεις με την άποψη αυτή.




Το βιβλίο που… καπνίζεται!

Το πρωτότυπο βιβλίο φέρει τον τίτλο «Rolling Words» και αποτελεί δημιούργημα ενός φανατικού καπνιστή αλλά και ενός φημισμένου Αμερικανού ράπερ, του Snoop Dogg. Στις σελίδες του θα βρείτε όλες τις προσωπικές σκέψεις του καλλιτέχνη αλλά και διάφορους επιλεγμένους στίχους από τα τραγούδια του.

 

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

5 τρόποι για να χαλαρώσετε σε 5 λεπτά



1. Κάντε μια βόλτα...

Η άσκηση, ακόμα...

Όλα (ή σχεδόν όλα) όσα δεν μπορεί να αλλάξει μια γυναίκα σε έναν άντρα



Οι άντρες αλλάζουν τελικά ή όχι; Οι απόψεις διίστανται εδώ και αιώνες, όμως εμείς θα υποστηρίξουμε πως όσο περνούν τα χρόνια τα φύλα αποκτούν άλλες συνήθειες και συμπεριφορές. Μερικές όμως παραμένουν σταθερές αξίες. Σαν ένα παλιό κόκκινο κρασί...

Η υπερβολική σκέψη προκαλεί κατάθλιψη



Όσοι σκέφτονται υπερβολικά προκαλούν «φθορά» στον εγκέφαλό τους, με αποτέλεσμα να έχουν μειωμένη μνήμη και να κινδυνεύουν να... εμφανίσουν κατάθλιψη.
Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, επειδή τα άτομα που σκέφτονται υπερβολικά συγκεντρώνουν στο μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου περισσότερα κύτταρα.

Το optical illusion που δείχνει τους πιο διάσημους ανθρώπους του πλανήτη… άσχημους



Θυμάστε το «Pretty Faces gets Ugly». Έχει, μάλιστα, πάρει σε σχετικό διαγωνισμό τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Best Illusion of the Year».


Τα μάτια των ζώων!




Μια σειρά φωτογραφιών που μας φέρνει όσο πιο κοντά γίνεται ακόμη και στα πιο επικίνδυνα ζώα.

Οι 10 πιο όμορφες παραλίες




Ήρεμα καταγάλανα νερά, καθώς οι περισσότερες βρίσκονται σε κόλπους, εντυπωσιακός βυθός και λευκή άμμος είναι τα βασικά «συστατικά» της επιτυχίας για τις 10 παραλίες που θα δείτε στη συνέχεια.


Είναι στη φύση μας να μοιραζόμαστε; (Video)



Άραγε ο άνθρωπος τα θέλει όλα δικά του ή είναι στη φύση του να μοιράζεται πράγματα; Για να το μάθουν, έβαλαν 2 παιδάκια σε ένα δωμάτιο κάθε φορά και τους έδωσαν μόνο 1 σάντουιτς. Άραγε το παιδάκι που έχει το σάντουιτς θα το μοιραστεί με το άλλο ή θα το φάει όλο μόνο του;



Κοιλιακή χώρα: Επτά μύθοι και αλήθειες




Καούρες, πόνοι στο στομάχι ή στο έντερο, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, έλκος, αέρια και ένα σωρό ακόμα ανεπιθύμητες «ενοχλήσεις» ταλαιπωρούν κατά καιρούς μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.


Το νησί που κατοικείται αποκλειστικά από πουλιά





Φωτογραφίες από το Boatswain Bird Island

Το μικρό νησί Boatswain Bird Island, που βρίσκεται κοντά στην ανατολική ακτή της Νήσου Αναλήψεως στο νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, κατοικείται αποκλειστικά από πτηνά. Χιλιάδες θαλασσοπούλια έχουν βρει τον παράδεισό τους στις βραχώδεις ακτές της περιοχής. Θαλασσοπούλια και άλλα σπάνια είδη πτηνών επιλέγουν το Boatswain Bird Island ως ενδιαίτημα για τους πληθυσμούς τους, αφού εκεί δεν τους ενοχλεί κανένας.

Τα όνειρα λύνουν τα καθημερινά μας προβλήματα




Μετά τον Σίγκμουντ Φρόϋντ, τώρα έρχεται η Drierdre Barrett, καθηγήτρια ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, να μας μιλήσει για την ικανότητα των ονείρων να «λύνουν» τα καθημερινά προβλήματα.

17 τρόποι για να δέσετε τα κορδόνια σας




Σας παρουσιάζουμε 17 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δέσετε τα κορδόνια σας. Μερικοί από αυτούς είναι αρκετά πρακτικοί, ενώ άλλοι σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.

Έξυπνα σήματα σε τουαλέτες

Για να τις ξεχωρίζεις καλύτερα..

Έξυπνα σήματα σε τουαλέτες










Καλλιεργούν κάνναβη για να ξεχρεώσουν


 Μία ενδιαφέρουσα λύση για να αποπληρώσουν τα χρέη τους σκέφτηκαν οι κάτοικοι μίας ισπανικής πόλης...


που αποφάσισαν να παραχωρήσουν τα χωράφια τους για καλλιέργεια κάνναβης.



Τα χρέη της Ρασκουέρα ανέρχονται σε 1,52 εκατομμύριο ευρώ, όμως χρήματα στα ταμεία δεν υπάρχουν, όπως επίσης δεν υπάρχουν έσοδα για να τα καλύψουν.




Και κάπως έτσι, το δημοτικό συμβούλιο έκρινε ως την πιο ενδεδειγμένη λύση, τη διενέργεια δημοψηφίσματος, για να αποφασίσουν οι κάτοικοι, εάν διαθέτουν τη γη τους προς ενοικίαση, ώστε να καλλιεργηθεί κάνναβη.




Το 56,3% του πληθυσμού απάντησε θετικά και το 43,7 αρνητικά.




Το σχέδιο προβλέπει την ενοικίαση έκτασης σε μια οργάνωση χρηστών κάνναβης για την καλλιέργεια του ναρκωτικού, η οποία έχει ήδη καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ ως προκαταβολή και θα δίνει στη συνέχεια 54.700 ευρώ μηνιαίως ως νοίκι.


πηγή:tsekouratoi.gr 

Δείτε πώς είναι σήμερα το μωρό από το εξώφυλλο των Nirvana


Ο Σπένσερ Έλντεν φωτογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1991, σε ηλικία 4 μόλις μηνών...
σε μία πισίνα της Καλιφόρνια, για το εξώφυλλο του Nevermind των Nirvana!

21 χρόνια μετά, και το μωρό που κοσμεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εξώφυλλά των τελευταίων δεκαετιών είναι πλέον ολόκληρος άντρας!

Σπουδάζει Καλές Τέχνες, και σχέδιο στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Ένα ξενοδοχείο «προσκολλημένο» στα βράχια!
















Εκεί που ο σχεδιασμός ξεπερνάει τα όρια και ο κατασκευαστικός «οργασμός» χτυπάει κόκκινο ένα ξενοδοχείο σαν αυτό που βλέπετε δεν προκαλεί -ίσως- και τόσο μεγάλη εντύπωση. Εκεί που όλοι επιζητούν το μεγαλύτερο, το ψηλότερο, το πολυτελέστατο αλλά και το πιο περίεργο, το απίθανο ξενοδοχείο «Sphere Hotel» έχει σίγουρα μια θέση!

Το σπάνιο μανιτάρι που αιμορραγεί




Ευδοκιμεί κυρίως κάτω από τα κωνοφόρα δέντρα στη βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε και στην Κορέα και το Ιράν. Το Hydnellum peckii είναι ένα μη βρώσιμο μανιτάρι, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως με την εντυπωσιακή εμφάνισή του.

Καταλαβαίνεις ότι ζεις το 2012 όταν..







1) Έχεις χάσει κάθε επαφή με φίλους σου που δεν έχουν facebook.


Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Για ποιο λόγο μας αρέσουν τα χάδια;

 


Τι είναι αυτό που κάνει το χάδι, οποιαδήποτε μορφή του, ερωτικό ή μητρικό, να προκαλεί την ευχαρίστηση, καθώς και την γλυκιά ικανοποίηση που νιώθουμε, προσπαθούν να βρουν οι

επιστήμονες.

Γιατί ξυπνάμε λίγο πριν το ξυπνητήρι;




Πολλοί έχουμε παρατηρήσει ότι ανεξαρτήτως από το τι ώρα πέφτουμε για ύπνο, κάθε πρωί ξυπνάμε την ίδια ώρα και συνήθως ελάχιστα λεπτά πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι.

Προσωπικά αντικείμενα με ημερομηνία λήξης




Οι κανόνες υγιεινής και η προσωπική μας αίσθηση καθαριότητας επιβάλλουν να διατηρούμε καθαρά τα είδη καθημερινής ανάγκης. Η αλήθεια είναι ότι όσο και αν τα τρίψει κάποιος, η χρόνια χρήση δεν αλλάζει. Και τότε είναι που πρέπει να αποφασίσετε να απαλλαγείτε από αυτά.



Δεν έχουν όμως όλα τα είδη την ίδια ημερομηνία λήξης.

Saksun: Ένα χωριό βγαλμένο από παραμύθι




Το Saksun είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά χωριά των Νήσων Φερόε, αφού δίνει μια πολύ καλή εικόνα για την αγροτική ζωή της ευρύτερης περιοχής κατά το παρελθόν. Το χωριό δημιουργήθηκε...

Τα 10 πιο σπάνια λουλούδια





Το να καθοριστεί μαι λίστα με τα 10 πιο σπάνια λουλούδια δεν είναι εύκολο, ιδίως δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν περισσότερα από 270.000 είδη λουλουδιών (χωρίς να περιλαμβάνεται το 10-15% των μη ταξινομημένων σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου). Δείτε τα 10 πιο σπάνια λουλούδια και τις ενδιαφέρουσες ιστορίες τους.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Νησιά κάτω από τον ήλιο... Η Σίφνος βρίσκεται στο τοπ 10 σύμφωνα με το National Geographic!



Διεθνή διάκριση ανάμεσα σε άλλους διεθνείς δημοφιλείς προορισμούς εξασφάλισε η Σίφνος, καθώς το περιοδικό National Geographic την κατατάσσει στο top 10 των παγκόσμιων προτιμήσεων, ανάμεσα στις Μπαχάμες, τις Σεϋχέλλες, τη Γαλλική Πολυνησία, τις Ολλανδικές Αντίλλες και άλλα εξωτικά νησιά...