Σελίδες

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΏΡΑ 22:25 Πετροπόλεμος και δακρυγόνα έξω από το πανεπιστήμιο - Τραυματίστηκε αστυνομικός -Κλειστό το κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΏΡΑ 22:25 Πετροπόλεμος και δακρυγόνα έξω από το πανεπιστήμιο - Τραυματίστηκε αστυνομικός -Κλειστό το κέντρο της συμπρωτεύουσας - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ NEWSIT

Μέγεθος κειμένου

1424
 
 

Διαδώστε αυτό το άρθρο

22
 
 
20
 
 
2
 
 
Διαδώστε το:

- Επεισόδια και κυνηγητό ΜΑΤ - κουκουλοφόρων
- Πέντε οι πορείες: ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιεξουσιαστές και οπαδοί του ΗΡΑΚΛΗ
- Τα ΜΑΤ σταμάτησαν την πορεία των οπαδών του Ηρακλή πριν φτάσουν στο ΥΜΑΘ
- Στη συγκέντρωση της ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ και ο Αλέξης Τσίπρας
- "Βροχή" τα καρπούζια στην πορεία του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ έξω από τη ΔΕΘ
- Από το πρωί έχουν γίνει 30 προσαγωγές
- Συνεχής ενημέρωση από το NEWSIT

Οι πορείες σχεδόν είχαν αρχίσει να διαλύονται κι όλα έδειχναν πως οι διαδηλώσεις έγιναν σε ήρεμο κλίμα μέχρι που λίγο μετά τις 21:30 ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων ξεκίνησε τα επεισόδια έξω από τη Θεολογική Σχολή. Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα. Οι νεαροί κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να εξαπολυθεί κυνηγητό στο δρόμο μπροστά από το πανεπιστήμιο. 

Δείτε τα βίντεο με τα επισόδια

 


 



Σε προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Τσιμισκή.

Στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, ήταν το ραντεβού της συγκέντρωσης των μελών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των συνδικάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν περίπου 4.000 άτομα και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.



Δείτε το βίντεο από την κεντρική πορεία

 

Μία αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών μπήκε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Δείτε το βίντεο


 

Και οι συνταξιούχοι στην πορεία
Και οι συνταξιούχοι στην πορεία

Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ
Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ

Κάποιοι διαδηλωτές έφτασαν με κρεμάλα στα χέρια για την εργασιακή εφεδρεία.






Στις 12 το μεσημέρι εκατοντάδες ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί,πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις μισθολογικές περικοπές. (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση) Οι ένστολοι συμμετείχαν και στην απογευματινή συγκέντρωση.



Εργαζόμενοι μεταλλείων
Εργαζόμενοι μεταλλείων

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα


 

Οι διαδηλωτές χαιρετούσαν τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντάς του πως "Είσαι ο Ανδρέας Παπανδρέου", ενώ οι συνδικαλιστές που τον πλησίαζαν χαριτολογώντας τον έλεγαν "Τσιπρανδρέου".



Ξεκίνησαν την ίδια ώρα και οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της εξοκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και των οπαδών της ομάδας ποδοσφαίρου του Ηρακλή. Η πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκίνησε από την Καμάρα με 1200 άτομα περίπου. Επίσης λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησε και η πορεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα. Στη πορεία του ΠΑΜΕ συμμετέχουν περίπου 4.000 άτομα. Η πορεία του ΠΑΜΕ έφτασε στη ΔΕΘ κι ένα μικρό φορτηγάκι με αγροτικά προϊόντα σταμάτησε και άδειασε στο δρόμο καρπούζια. 

Δείτε το βίντεο 

 

Συνολικά πραγματοποιούνται 5 ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Περίπου στις 19:30 ξεκίνησε και η πορε'ια των οπαδών του Ηρακλή που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Αριστοτέλους. Στη συνέχεια η πορεία ακολούθησε την κεντρική πορεία που κατευθυνόταν στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Δείτε το βίντεο με την πορεία των οπαδών

 

Ωστόσο τα ΜΑΤ σταμάτησαν τους οπαδούς και δεν τους άφησαν να πλησιάσουν το υπουργείο. Στο σημείο επικράτησε ένταση. Στη συνέχεια οι ι\οπαδοί επέστρεψαν στο σύνδεσμό τους.

Δείτε το βίντεο με τα ΜΑΤ να σταματούν την πορεία


 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Το κέντρο της συμπρωτεύσουσας έκλεισε λίγο μετά τις 17:30 και η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων. Διαβάστε εδώ όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τις συγκεντρώσεις καλύπτουν και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Δημοσιογράφος από το Russia Today
Δημοσιογράφος από το Russia Today

Ρεπορτάζ: Άρης Κουτσιούκης
























 

Ολοκληρώθηκαν χωρίς επεισόδια τα συλλαλητήρια στη Θεσ/κη





Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ, χωρίς να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια, τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σωματεία εργαζομένων, πολιτικά κόμματα, οπαδοί και εκπρόσωποι φορέων, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας με αφορμή τα εγκαίνια της φετινής 77ης ΔΕΘ.

 


Καπνογόνα στο Λευκό Πύργο από τους αστυνομικούς!




Τόσα χρόνια στα γήπεδα δεν μπορεί κάτι έμαθαν!

 

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Άνδρες και γυναίκες δεν βλέπουν το ίδιο…










Αν έχετε βγει για ψώνια με το έτερόν σας ήμισυ τότε σίγουρα το έχετε διαπιστώσει: οι άνδρες βλέπουν τα χρώματα με διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι γυναίκες. Αυτό ακριβώς έδειξε και νέα μελέτη των ειδικών του Πανεπιστημίου City της Νέας Υόρκης (CUNY).

Ξεμείνατε από αναπτήρα;






Μία πατάτα θα σας… ανάψει φωτιές! Ένα απλό αλλά εντυπωσιακό πείραμα φυσικής.

Έτσι φτιάχτηκε η Τούμπα...


Σαν σήμερα, πριν από 53 χρόνια άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το γήπεδο της Τούμπας. Το PAOK24 σας παρουσιάζει την ιστορία της κατασκευής της θρυλικής έδρας του ΠΑΟΚ, μέσα από γεγονότα και αφηγήσεις.

Δημοσκόπηση ΣΟΚ φέρνει τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό


Με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα το «Ποντίκι» η δυναμική της Χρυσής Αυγής φαίνεται να αυξάνεται κατά πολύ με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, μετά την αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη με 25%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 24%. Σοκ προκαλεί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής που εμφανίζεται να είναι τρίτο κόμμα με ποσοστό 10,5%.

Το ΠΑΣΟΚ πέφτει στο 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 6,5%, το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 5% και η ΔΗΜΑΡ πέφτει στο 4,5%.
ΠΗΓΗ: newpost.gr

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τα 10 πιο επικίνδυνα… αθλήματα στον κόσμο!




Τα περισσότερα αθλήματα προσφέρουν διασκέδαση και ψυχαγωγία στους συμμετέχοντες, ανεβάζουν αρκετά την αδρεναλίνη και ενισχύουν την άμιλλα των διαγωνιζομένων, αλλά υπάρχουν και ορισμένα που είναι τόσο επικίνδυνα, καθώς πολλοί αθλητές έχουν χάσει ακόμη και τη ζωή τους σε κάποιον αγώνα. Αν και όλα τα σπορ εμπεριέχουν τον κίνδυνο του τραυματισμού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, υπάρχουν 10 top επικίνδυνα αθλήματα που μόνο η αυτοπεποίθηση και το πάθος για τη νίκη δεν είναι αρκετά για να σε κρατήσουν ζωντανό. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πολύ περισσότερη τύχη…

Η άγρια ομορφιά αποκαλύπτεται...







Τα πιο φυσικά «μοντέλα»

Μπλε βάτραχος, εξωτικός και επικίνδυνος






Ο μπλε βάτραχος ή «βέλος δηλητήριο», όπως είναι η κοινή ονομασία του συναντάται στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Αντίθετα με τα περισσότερα είδη βατράχων λειτουργεί κυρίως την ημέρα και έχει έντονο χρώμα δέρματος, συνήθως μπλε. Το δέρμα του είναι ιδαίτερα τοξικό...

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ακαδημαϊκό έτος με άρωμα τρόικας

Κόβονται από τη ρίζα τα συγγράμματα των φοιτητών. Από το εαρινό εξάμηνο της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς οι φοιτητές δεν θα παίρνουν δωρεάν συγγράμματα από τα ιδρύματα τους.

Η παροχή τους καταργείται λόγω τρόικας. Η ανατροπή στο καθεστώς αναμένεται να ανάψει το φιτίλι στις σχολές, πυροδοτώντας κύκλο φοιτητικών αντιδράσεων.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, η συζήτηση για το σύστημα που θα αντικαταστήσει το έντυπο σύγγραμμα δεν έχει προχωρήσει.

Η επέκταση των πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών κοστίζει, το ηλεκτρονικό σύγγραμμα δεν απαλλάσσεται από πνευματικά δικαιώματα, που επίσης κοστίζουν, ενώ στο «πακέτο Στουρνάρα», το υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται να κόβει ολόκληρη τη σχετική πίστωση, ύψους 34 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην ετήσια δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού για τη δωρεάν διάθεση πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.


πηγή:newsbeast.gr