Σελίδες

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο κουφός DJ που ξεσηκώνει το Λονδίνο

Η φήμη του έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η δράση του έγινε ξακουστή σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, έστω και αν οι άμεσα «ενδιαφερόμενοι» δεν είναι σε θέση να ακούσουν. Αν και ο ίδιος γεννήθηκε σχεδόν χωρίς ακοή, δεν το έβαλε κάτω και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα.


Ένας πολύχρωμος εξωτικός παράδεισος

Το Willemstad είναι μια τυπική πόλη-λιμάνι. Είναι η πρωτεύουσα του νησιού  Curacao στην Καραϊβική, το οποίο ανήκει στις Ολλανδικές Αντίλλες. Είναι μια πόλη πλούσια σε πολιτισμό και μια από τις πιο πολυσελλεκτικές στον πλανήτη, καθώς στον πληθυσμό των 155.000 κατοίκων αντιπροσωπεύονται 55 εθνικότητες! Από το 1997 είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Willemstad, Ένας πολύχρωμος εξωτικός παράδεισος

ΤΟ ΜΕΓΑΛYΤΕΡΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!! HANG SON DOONG CAVE ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ (!!!!) Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΓΗΣ ΥΠΑΡΚΤΗ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΚΛIΜΑΚΑ!!

Θα απαγορευτεί η είσοδος στους τουρίστες στα coffee shop της Ολλανδίας

Από την 1η Ιανουαρίου του 2012 τρεις επαρχίες της Ολλανδίας  απαγόρευσαν την είσοδο σε coffee shops που πουλάνε μαριχουάνα σε όλους τους τουρίστες.

Από το 2013 η απαγόρευση θα ισχύσει και για τις υπόλοιπες 9 επαρχίες (και ναι αυτό περιλαμβάνει και το Άμστερνταμ). Τα νέα μέτρα αποσκοπούν στη μείωση του τουρισμό από τα ναρκωτικά και την κίνηση στους δρόμους. Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή του Άμστερνταμ ανησυχεί για την πτώση στον τουρισμό- το 23% των τουριστών επισκέπτεται τα coffee shops.

http://atithaso.blogspot.com/

Για πόσους Προέδρους μπορεί να διαρκέσει μία Βασίλισσα;

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ !!
Ξεκινάμε, Obama...















Bush


ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ

Για ένα οικονομικό σύστημα βασισμένο
στην αμοιβαιότητα κι όχι στον πλουτισμό...


Ένας από τους προπάτορες της Αναρχίας ήταν ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Ζήνων. Δεν δεχόταν την έννοια της πολιτείας και υποστήριζε την κυριαρχία του ατόμου, διακήρυττε την έκφραση των ενστίκτων και αντιδρούσε απέναντι στα όργανα της τάξης, τους ναούς και το χρήμα. Κατά την φιλοσοφία του, ο άνθρωπος έπρεπε να ακολουθεί την λογική του και όχι μια έξωθεν εξουσία. Πρώτος που μίλησε ανοιχτά για την αναρχία ήταν ο Γάλλος Λουί Αρμάν, ένας βαρόνος. Επιστρέφοντας από στρατιωτική εκστρατεία από την Αμερική, εγκωμίασε τον τρόπο οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών των ιθαγενών, που δεν είχαν ιδιοκτησία και φυλακές.

Φίλοι βγάζουν την ίδια φωτογραφία κάθε 5 χρόνια από το 1982

Φίλοι βγάζουν την ίδια φωτογραφία κάθε 5 χρόνια από το 1982 (1)

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Περίεργα αντικείμενα που… σφήνωσαν σε δέντρα!




Ένα δέντρο ενσωματώνεται πλήρως στο περιβάλλον, μεγαλώνει και αναπτύσσεται σε ύψος και πλάτος, καλύπτοντας πολλές φορές αυλές ολόκληρες, ακόμη και πλατείες.

Αυτό, μπορούμε να πούμε, ότι είναι κάτι συνηθισμένο ή -εν πάση περιπτώσει- κάτι που όλοι έχουμε δει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο!

Απίστευτα Αλλά.... Αληθινά.







* Τα κουκούτσια του μήλου περιέχουν κυάνιο...

* Το πατρικό όνομα της μητέρας του αστροναύτη Buzz Aldrin, του πιλότου του Apollo 11, που πάτησε δεύτερος το πόδι του στη σελήνη μετά τον Neil Armstrong, ήταν Moon (Σελήνη).

10 άγνωστα, εκπληκτικής ομορφιάς νησιά!





Επτά ήπειροι και πέντε ωκεανοί, ενώ το νερό καλύπτει το 71% της επιφάνειας (από το οποίο 97% είναι θαλάσσιο νερό και 3% γλυκό νερό) στον πλανήτη Γη. Ως αποτέλεσμα αυτού, τα νησιά που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο είναι αναρίθμητα, ενώ δεν είναι λίγα αυτά που δεν τα γνωρίζει κανείς ούτε ως όνομα καν, πόσω μάλλον ως εικόνα. Κι όμως, αυτά τα ανεξερεύνητα μέρη συνθέτουν κάποια από τα ωραιότερα φυσικά σκηνικά στον κόσμο, αν και είναι καλά «κρυμμένα» και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των απανταχού παραθεριστών. «Νησιά του μυστηρίου», όπως ονομάζονται, 10 από αυτά συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά…