Σελίδες

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες του καφέ

Η φήμη του καφέ κατά τη διάρκεια των ετών μεταβάλλεται από ειδικούς και από επιστήμονες. Οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν τις θετικές και τις αρνητικές του ιδιότητες. Ωστόσο, υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις, για πολλούς ανθρώπους μπορεί να ονομαστεί ένα ήπιο διεγερτικό ακόμη και αντικαταθλιπτικό ρόφημα.




Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι οι παθιασμένοι λάτρεις του καφέ, δεν θα πρέπει να το παρακάνουν (παρά τις πολλές μελέτες που αποδεικνύουν τα οφέλη της χρήσης) και να καταναλώνουν το πολύ τρία φλιτζάνια την ημέρα.

Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες του, είναι οι εξής:

1. Βοηθά στη πρόληψη της κίρρωσης του ήπατος. Σύμφωνα με μελέτες οι χρήστες αλκοολούχων ποτών που πίνουν τακτικά καφέ, μειώνουν το κίνδυνο σε μικρότερο βαθμό για την ανάπτυξη κίρρωσης του ήπατος.

2. Η καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Επίσης η λοσιόν σώματος που περιέχει εκχύλισμα από πράσινο τσάι και καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης κακοηθειών.

3. 1 με 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα αυξάνουν τη διάθεση και συνεπώς, τη γενική υγεία. Η ιδιότητα αυτή οφείλεται στην ντοπαμίνη - μια ουσία η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι υπεύθυνη για τον εθισμό μας στη χρήση του καφέ.

4. Το αποτέλεσμα μια νέας μελέτης, επιβεβαίωσε ότι ο καφές καταργεί τον πόνο των μυών μετά από βαριά και παρατεταμένη άσκηση και να ενεργεί σε τέτοιες καταστάσεις πιο αποτελεσματικά και από την ασπιρίνη.

5. Καταρρίπτεται ο μύθος είναι ότι ο καφές βλάπτει την καρδιά. Σύμφωνα με νέα έρευνα, 4 με 5 φλιτζάνια την ημέρα κάνουν τον οργανισμό λιγότερο ευάλωτο σε διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις.

6. Οι λάτρεις του καφέ, δεν πρέπει να ανησυχούν για τη μνήμη τους και ειδικά οι ηλικιωμένοι. Όσοι άνθρωποι άνω των 60 χρόνων καταναλώνουν καφέ, υποφέρουν λιγότερο από απώλεια της μνήμης και υποβάθμιση νοητικών λειτουργιών.

7. Ο καφές βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό πιθανόν να οφείλεται στη δημιουργία κινήτρων ότι ο καφές έχει ιδιότητες που βοηθούν τον εγκέφαλο. 

8. Ο καφές δεν προκαλεί υπέρταση. Όσοι δεν καταναλώνουν καφέ τακτικά, υπάρχει πιθανότητα να αυξήσουν την αρτηριακή τους πίεση.

9. Ο καφές μπορεί να βοηθήσει ακόμα και τα παιδιά σε ορισμένες περιπτώσεις. Από το 1999, έχει εγκριθεί επίσημα η χρήση καφεΐνης σε ενέσεις που διεγείρουν την αναπνοή σε βρέφη με προβλήματα άσθματος.

10. Καταναλώνοντας καφέ μπορεί κάποιος να μειώσει τις επισκέψεις του στον Οδοντίατρο. Η προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η κατανάλωσή του, χωρίς ζάχαρη και γάλα. Οι μικροσκοπικοί κόκκοι του καφέ έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν τα βακτήρια, τα οποία είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό της τερηδόνας. 


πηγή: Υγείαonline.gr

Μαγικά ναρκωτικά γιατρεύουν σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές

Μαγικά ναρκωτικά γιατρεύουν σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές

Μια ψυχοδηλωτική ουσία που εντοπίζεται στα «τρελά μανιτάρια» μποLfPgColg9FINALρεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ψυχιατρικών διαταραχών όπως κατάθλιψη, υπαρξιακή αγωνία αλλά και εθισμό, σύμφωνα με ερευνητές. Νέα έρευνα παρέχει στοιχεία για το ποια είναι η ιδανική ποσότητα της ουσίας αυτής που μπορεί να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα με το μικροτερο δυνατό ρίσκο. Βέβαια, η χρήση της ουσίας, που δεν είναι άλλη από την ψυλοκυβίνη, εμπεριέχει κάποιο ρίσκο, δηλαδή παρενέργειες όπως παράνοια και παραισθήσεις.

Ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε αρκετά μεγάλη δόση της ουσίας είπαν πως έζησαν μια «μυστικιστική» εμπειρία, την οποία περιέγραψαν ως ιδιαίτερα βαθιά, εσωτερική και πνευματική (του είδους που θεωρείται ότι έχει τα πιο μακροπρόθεσμα ψυχιατρικά οφέλη), ενώ λίγοι εξ αυτών (5,2%) παρατήρησαν παρενέργειες, οι οποίες όμως είναι τελείως βραχυπρόθεσμες και δεν προκαλούν καμία βλάβη στους εθελοντές μετά τη θεραπεία. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα σημειωσαν βελτίωση στη διάθεση και τη συμπεριφορά τους, όπως διαπίστωσαν και οι φίλοι και συγγενείς τους.  Η έρευνα ήταν μικρή σε κλίμακα άρα χρειάζονται περίσσοτερες μελέτες για να εξακριβωθεί με σαφήνεια το πως λειτουργεί η συγκεκριμένη ουσία. Ακόμα κι αν το ναρκωτικό/φάρμακο αποφασιστεί να συνταγογραφείται, θα πρέπει να χορηγείται υπό την επίβλεψη ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού, σημειώνουν οι ερευνητές.

Γιατί λειτουργεί η ψυλοκυβίνη;

Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για το πως ακριβώς λειτουργεί η ουσία. «Η θεραπεία αυτή μπορει να αλλάξει, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι άνθρωποι και αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους, και μπορεί να δώσει περισσότεορ νόημα στη ζωή τους. Τους ανοίγει τις «πύλες της ενόρασης». Υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό στο να αναγνωρίζει κάποιος ποιο είναι το θεμελιώδες νόημα της ζωής του. Τα οφέλη φαίνεται πως προέρstop-arrestingχονται κι από το οτι οι ασθενείς αποκτούν και πάλι στόχους και επιδιώξεις για τη ζωή.» Αυτό που δεν γνωρίζουν οι ειδικοί ακόμα είναι πώς αυτές οι ουσίες μπορούν να τροποποιούν τη συνείδησή μας, γεννώντας νέες αντιληπτικές δυνατότητες και εμπειρίες.

Special K

Άλλη έρευνα τώρα αποκαλύπτει πως μια νέα μορφή κεταμίνης θεραπεύει την κατάθλιψη «ως δια μαγείας». «Είναι σαν ένα μαγικό ναρκωτικό» λέει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου του Yale, η μελέτη της οποίας διαπιστώνει πως η κεταμίνη, το ναρκωτικό που χρησιμοποιείται κυρίως ως αναισθητικό, θα μπορούσα να παρασκευαστεί σαν αντι-καταθλιπτικό, η δράση του οποίου θα έχει άμεσα αποτελέσματα, μέσα σε λίγες ώρες δηλαδή και όχι μέσα σε λίγες βδομάδες όπως συμβαινει με τα συμβατικά αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Πρόκειται για την ίδια κεταμίνη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του γνωστού ναρκωτικού Special K. Έρευνες σε ποντίκια έδειξαν ότι το ναρκωτικό δεν βελτίωσε απλώς την καταθλιπτική συμπεριφορά των πειραματόζωων, αλλά αποκατέστησε επίσης τις συνδέσεις ανάμεσα σε νευρώνες ή κύτταρα του εγκεφάλου που είχαν φθαρεί λόγω του χρόνιου άγχους.

25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα

                  25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα

 

 

25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (14)



Λένε πως δύο ηλιοβασιλέματα δεν είναι ποτέ ίδια. Είτε διαφέρουν τα χρώματα, τα σύννεφα ή το σκηνικό, κάθε ηλιοβασίλεμα έχει κάτι που το κάνει μοναδικό. Ακολουθούν 25 από τα κορυφαία μέρη για να απολαύσεις ένα ηλιοβασίλεμα, από την υπέροχη Σαντορίνη μέχρι τα εξωτικά Bora Bora.

 
 
 
 
Serengeti, Τανζανία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (13)
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα κανάλια του Άμστερνταμ
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (1)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Βουνό Haleakala, Χαβάη
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (17)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Grundarfjordur, Ισλανδία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (11)
 
 
 
 
 
 
 
 
Santa Monica Pier, Λος Άντζελες
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (21)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taj Mahal, Ινδία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (25)
 
 
 
 
 
 
 
 
Βαρκελώνη, Ισπανία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (5)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Λίμνη Annecy, Γαλλικές Άλπεις
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (14)
 
 
 
 
 
 
 
 
Ayers Rock, Australian Outback
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (3)
 
 
 
 
 
 
 
 
The Florida Keys
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (7)
 
 
 
 
 
 
 
Έρημος Σαχάρα
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (20)
 
 
 
 
 
 
 
Highlands στη Σκωτία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (10)
 
 
 
 
 
 
 
Puglia, Ιταλία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (19)
 
 
 
 
 
 
 
 
Bora Bora, Ταϊτή
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (24)
 
 
 
 
 
 
 
Πυραμίδες, Αίγυπτος
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (9)
 
 
 
 
 
 
 
Παραλία Pfeiffer, Καλιφόρνια
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (6)
 
 
 
 
 
 
Matterhorn, Ελβετία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (16)
 
 
 
 
 
 
Ναός Tanah Lot, Μπαλί
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (4)
 
 
 
 
 
 
Παραλία Ipanema, Rio de Janeiro
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (12)
 
 
 
 
 
 
 
Μαλδίβες
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (15)
 
 
 
 
 
 
 
Σαντορίνη, Ελλάδα
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (22)
 
 
 
 
 
 
 
Βουνό Bromo, Ινδονησία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (18)
 
 
 
 
 
 
 
Angkor Wat, Καμπότζη25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (2)
 
 
 
 
 
Grand Canyon, Arizona
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (8)
 
 
 
 
 
 
 
 
Stonehenge, Αγγλία
25 κορυφαία μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα (23)
πηγή:www.otherside.gr