Σελίδες

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

To στοματικό σεξ… σκοτώνει!




Το στοματικό σεξ κρύβει κινδύνους, όπως αποδεικνύουν νέοτερα εργαστηριακά ευρήματα έρευνας του πανεπιστημίου του Ohio.




Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οhiο εξέτασαν δείγματα 271 καρκινικών όγκων που συνέλεξαν μέσα σε 20 χρόνια και ανακάλυψαν πως οι περιπτώσεις καρκίνου που οφείλονταν στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) εκτινάσσονταν στο 72%.

Η Dr. Maura Gillison παρουσίασε τα ευρήματά της στην American Association for the Advancement of Science, σύμφωνα με τα οποία ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι πλέον η κύρια αιτία πρόκλησης στοματοφαρρυγικού καρκίνου (67% σε ποσοστό εμφάνισης όλων των αιτιών) και, συνεπαγόμενα, όσο περισσότερο στοματικό σεξ και όσο περισσότεροι οι σύντροφοι στη ζωή κάποιου, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης.
“Ένα άτομο που είχε έξι ή περισσότερους συντρόφους – με τους οποίους είχε επαφή με στοματικό σεξ – έχει οχτώ φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης σε σύγκριση με κάποιον που δεν είχε κάνει ποτέ” αναφέρει η Dr. Gillison.

Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για καρκίνο του φάρυγγα στους άνδρες λόγω στοματικού σεξ από ότι λόγω του καπνίσματος, εκτιμά τώρα νέα αμερικανική μελέτη.

Οι ερευνητές επίσης αναφέρουν πως τα ποσοστά επιβίωσης από στοματικό καρκίνο για τον οποίο ευθύνεται ο HPV είναι μεγαλύτερα σε σχέση με το στοματικό καρκίνο λόγω καπνίσματος, ενώ μέχρι το 2020 οι καρκινικοί όγκοι που σχετίζονται με τον σεξουαλικώς μεταδιδόμενο ιό θα εμφανίζονται συχνότερα και από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, που επίσης οφείλεται στον HPV.

Πάντως, σε έρευνες που προηγήθηκαν για τη σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων, αποδείχθηκε πως και τα αγόρια και τα κορίτσια στις ΗΠΑ θεωρούν το στοματικό σεξ… άκακο και πολύ λιγότερο επικίνδυνο από την ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή.Προς το παρόν η συμβουλή προς τους γονείς είναι να ενημερώσουν όσο μπορούν περισσότερο τα παιδιά τους για το στοματικό σεξ και τις απαραίτητες προφυλάξεις.

πηγή:parakseno.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου