Σελίδες

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο καιρός «τρελάθηκε» στον πλανήτη Γη…








Ο καιρός -γνωρίζουμε όλοι- παρουσιάζει παράξενες διακυμάνσεις τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα ακραία καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Βροχές, πλημμύρες, καταιγίδες, χιονοπτώσεις, τυφώνες, ανεμοθύελλες απαθανατίζονται από επαγγελματίες φωτογράφους του περιοδικού «National Geographic» και παρουσιάζονται σε μια εντυπωσιακή συλλογή με τον τίτλο «Weather Gone Wild» (σ.σ. «Ο Καιρός Τρελάθηκε»), δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να θαυμάσουν ιδίοις όμμασιν την αγριότητα του καιρού σε διάφορα σημεία του κόσμου.

1. Μοντάνα, ΗΠΑ


Μια τρομακτική καταιγίδα ξέσπασε τον Ιούλιο του 2010 με δυνατή νεροποντή. «Αν μπορούσα να σταθώ στο κέντρο και να κοιτάξω προς τα πάνω, είμαι σίγουρος ότι θα έβλεπα τον παράδεισο», λέει ο φωτογράφος Sean Heavey.



 

2. Αριζόνα, ΗΠΑ


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη «καταιγίδα σκόνης» που θα έχουν να θυμούνται οι κάτοικοι στο Φοίνιξ και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου 2011, μειώνοντας την ορατότητα στο μηδέν.





3. Ελβετία


Ένα τρομακτικό κύμα ψύχους πάγωσε τα πάντα γύρω από τη Λίμνη της Γενεύης στην Ελβετία το Φεβρουάριο του 2012, δημιουργώντας ένα απόκοσμο τοπίο, βγαλμένο λες από ταινία επιστημονικής φαντασίας.



 

4. Μισισίπι, ΗΠΑ


Ένα ενισχυμένο ανάχωμα «διασώζει» ένα σπίτι κοντά στο Vicksburg, το οποίο επιβιώνει από μια τρομακτική πλημμύρα του ποταμού Yazoo, το Μάιο του 2011.



 

5. Νεμπράσκα, ΗΠΑ


«Ήταν πραγματικά τρομακτικός», λέει ο φωτογράφος Mike Hollingshead για τον ανεμοστρόβιλο των 130 μιλίων/ώρα που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του στις 20 Ιουνίου 2011 έξω από το Bradshaw.



 

6. Κίνα


Το νερό της βροχής που έπεσε στις 3 Ιουλίου 2011 δημιούργησε καταρράκτες στο κέντρο της πόλης Τσενγκντού, στην κεντρική Κίνα, ενώ οι κάτοικοι σπεύδουν με κάθε τρόπο να ξεφύγουν.





7. Τέξας, ΗΠΑ


«Ήταν σαν να έχεις βάλει έναν ανεμιστήρα μέσα σε έναν καυτό φούρνο», λέει ο Buzz Cooper, κάτοικος του Brownfield, νοτιοδυτικά του Lubbock, για το κύμα καύσωνα και το ζεστό άνεμο που ξέραναν τα πάντα στο πέρασμά τους.


πηγή:perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου