Σελίδες

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η κρητική διατροφή στο BBC

Ύμνος στην κρητική διατροφή από το BBC. Διαβάστε τι αναφέρει για τα προϊόντα στην Κρήτη
"Είναι ο διατροφικός τουρισμός το επόμενο μεγάλο βήμα;". Με αυτόν τον τίτλο προβλήθηκε ρεπορτάζ του BBC (του μεγαλύτερου τηλεοπτικού οργανισμού στον κόσμο) με γυρίσματα και από τα Χανιά.
Επίκεντρο του ρεπορτάζ, που πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος Rajan Datar, είναι η Κρήτη και ο διατροφικός τουρισμός, τον οποίο παρουσιάζει ως ένα όχημα που επέλεξαν επαγγελματίες του νησιού προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα σε μια χρονιά έντονης οικονομικής κρίσης.
Στο ρεπορτάζ, μέρος του οποίου αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του BBC, γίνεται ξενάγηση από την κα Ζωή Νόβακ, ειδική σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον αγροτουρισμό και την κρητική διατροφή και μιλά ο κ. Γιώργος Δημητριάδης, δημιουργός της "Biolea" και του πρότυπου βιολογικού ελαιουργείου στον Αστρικα Κολυμπαρίου. Παράλληλα παρουσιάζεται και η ταβέρνα "Ντουνιάς" στα Κεραμειά και γίνεται ξεχωριστή αναφορά στα προϊόντα της Κρήτης.
Το συνεργείο του ΒΒC βρέθηκε στα Χανιά στα τέλη Ιουλίου.
Αφιέρωμα του ZDF στον Δ. Χανίων
Αφιέρωμα στον Δήμο Χανίων έκανε το γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF, που εκπέμπει και στα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο κανάλι επέλεξε τον Δήμο Χανίων ως έναν από τους πιο πετυχημένους Δήμους στην Ελλάδα, που κατάφεραν να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους και να προχωρήσουν στην υλοποίηση μεγάλων έργων -αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους- εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό συνεργείο του κρατικού γερμανικού καναλιού βρέθηκε χθες στα Χανιά, προκειμένου να πραγματοποιήσει αφιέρωμα στον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και να διαπιστώσει "ιδίοις όμμασι" με επιτόπια ρεπορτάζ την πορεία των έργων της Δημοτικής Αρχής.
Το συνεργείο του γερμανικού καναλιού, αφού συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον κ. Μαν. Σκουλάκη και με τον γενικό γραμματέα του Δήμου, Γαβριήλ Κουρή, επισκέφθηκε στη συνέχεια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο, όπως η αποκατάσταση του παλιού Τελωνείου, η ανάπλαση της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου στη Δημοτική Ενότητα Ελ. Βενιζέλου, η ανακατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Περιβολίων, η ανάπλαση των οδών Μουσούρων, Τσουδερών και Χρυσάνθου Επισκόπου κ.ά.
Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου