Σελίδες

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 11Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 1251.jpgΣαν σήμερα, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, οι παγκόσμιες ισορροπίες άλλαξαν για πάντα, ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης και στο αμερικανικό Πεντάγωνο που στοίχισαν τη ζωή σε 2.977 ανθρώπους.

Η πτώση των δίδυμων πύργων, έπειτα από την πρόσκρουση αεροπλάνων που είχαν καταληφθεί από ισλαμιστές τρομοκράτες, πάγωσαν την ανθρωπότητα, ενώ πρόκειται για την μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί έως σήμερα.
Δύο από τις βασικές συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν οι δύο πολεμικές επιθέσεις που ξεκίνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ενάντια σε Αφγανιστάν -στις 7 Οκτωβρίου του 2001- και στο Ιράκ -στις 20 Μαρτίου του 2003- στα πλαίσια του Πόλεμου ενάντια στην τρομοκρατία.
Η αλήθεια είναι πάντως πως η τρομοκρατική επίθεση κατά των ΗΠΑ αποτέλεσε αντικείμενο αμέτρητων θεωριών συνωμοσίας. Μάλιστα, μέχρι και σήμερα, ένα μεγάλο ποσοστό Αμερικανών δεν πιστεύει ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν αυτός που οργάνωσε την τρομοκρατική επίθεση.
Αντιθέτως, πολλοί πιστεύουν ότι υπεύθυνη ήταν η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους και ότι είχαν τοποθετηθεί στα κτίρια εκρηκτικοί μηχανισμοί με εντολή της κυβέρνησης.
Μόνο οι συγγενείς των θυμάτων θα έχουν το λόγο σήμερα
Στη σημερινή τελετή για τη μνήμη των θυμάτων, το λόγο δεν θα έχουν οι πολιτικοί αλλά μόνο όσοι «τραυματίστηκαν» από την τρομοκρατική επίθεση.
Για πρώτη φορά, οι φωνές που θα ακουστούν, θα ανήκουν μόνο στους συγγενείς των νεκρών, ενώ ούτε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Michael Bloomberg, θα βγάλει λόγο.
Το ονόματα των 2.977 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους την 11η Σεπτεμβρίου θα διαβαστούν από τους αγαπημένους τους, φίλους και συγγενείς.

Το χρονικό

Ήταν νωρίς το απόγευμα στην Ελλάδα, όταν άρχισαν να φθάνουν από τα αμερικανικά δίκτυα, οι εικόνες από τα φλεγόμενα κτίρια στη Νέα Υόρκη. Δύο ουρανοξύστες και το Πεντάγωνο, το ασφαλέστερο θεωρητικά κτίριο του κόσμου είχαν γίνει στόχος επίθεσης.Η πτήση 11 της American Airlines, ένα Boeing 767-223, συντρίβεται πάνω στον Βόρειο Πύργο του Γουόρλντ Τρέιντ Σέντερ στις 8:46:30 π.μ. τοπική ώρα.

Λίγα λεπτά αργότερα η πτήση 175 της United Airlines, ένα Boeing 767-222, συντρίβεται επάνω στον Νότιο Πύργο στις 9:02:59 π.μ. τοπική ώρα. Η συντριβή μεταδόθηκε ζωντανά από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο, που μόλις είχαν διακόψει το πρόγραμμά τους για να ενημερώσουν για την προηγούμενη πρόσκρουση.
Σχεδόν μίση ώρα αργότερα η πτήση 77 της American Airlines, ένα Boeing 757-223, πέφτει στο Πεντάγωνο, στις 9:37:46 π.μ. τοπική ώρα.
O Νότιος Πύργος καταρρέει στις 9:59 π.μ
Η πτήση 93 της United Airlines, ένα Boeing 757-222, συντρίβεται σε ανοικτή περιοχή στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια στις 10:03:11 π.μ. τοπική ώρα. Η πτήση αυτή κατευθυνόταν προς την Ουάσινγκτον με πιθανό στόχο το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Βόρειος Πύργος καταρρέει στις 10:28 π.μ.


πηγή:entercity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου