Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Θέλετε να κάνετε καλό σεξ; Κόψτε το τσιγάρο



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος, το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων και κέντρο του Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας, προειδοποιούν:

Το κάπνισμα ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για τα προβλήματα στύσης των ανδρών. Από την πρώτη μελέτη που έγινε το 2003 και κατέδειξε με σαφήνεια τον συσχετισμό ανάμεσα στο κάπνισμα και τα προβλήματα στύσης, μέχρι σήμερα, το ίδιο γεγονός έχουν επιβεβαιώσει δεκάδες ακόμα νεώτερες έρευνες.




Συγκεκριμένα, οι άνδρες που καπνίζουν περισσότερα από 20 τσιγάρα ημερησίως έχουν 60% υψηλότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας σε σύγκριση με τους άνδρες που δεν κάπνισαν ποτέ.

Το κάπνισμα έχει αποδεδειγμένα βλαβερές επιπτώσεις στα αγγεία, επομένως συμμετέχει και στην αρτηριοσκλήρυνση. Επειδή οι αρτηρίες του πέους είναι από τις μικρότερες στο ανθρώπινο σώμα (σε διάμετρο το ¼ των στεφανιαίων) τα προβλήματα της στύσης ξεκινούν τρία χρόνια νωρίτερα από τα προβλήματα της καρδιάς.

Για αυτό και η στυτική δυσλειτουργία σήμερα θεωρείται το βαρόμετρο της καρδιαγγειακής υγείας του άνδρα και το κάπνισμα γίνεται ο μεγάλος κοινός εχθρός. Επίσης η πλούσια σε κακά λιπαρά διατροφή και η έλλειψη άσκησης, μειώνουν ή «εξαφανίζουν» τις επιδόσεις των ανδρών στο κρεβάτι.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός μεσογειακής διατροφής και καθημερινής ελαφριάς άσκησης για ένα τρίμηνο αποκαθιστά την στυτική δυσλειτουργία μέτριας ή ήπιας μορφής.

Παρότι οι περισσότερες έρευνες δείχνουν το κάπνισμα ως τον κύριο ένοχο για την σεξουαλική δυσλειτουργία των ανδρών, πρέπει να ειπωθεί ότι και οι γυναίκες δεν είναι ανεπηρέαστες από αυτό.

Η σεξουαλική διέγερση αλλά και ο οργασμός της γυναίκας επιτυγχάνονται με την καλή αιμάτωση των αγγείων του κόλπου και της κλειτορίδας, κάτι που αντιστρατεύεται το κάπνισμα. Κατ’ επέκταση, η σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας που καπνίζει είναι δυνητικά μικρότερη.

πηγή:alexiptoto.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου