Σελίδες

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Σκύλος της ημέρας - Αγγλικό Bulldog

Αγγλικό Bulldog

ΡΑΤΣΑ: Αγγλικό Μπουλντόγκ.
ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Μεγάλη Βρετανία.


ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Μπουλντόγκ κατάγεται από το αρχαίο ασιατικό Μαστίφ, σκυλί αγώνων που ήρθε στη Μεγάλη Βρετανία από τους Φοίνικες θαλασσοπόρουςς. Το Μπουλντόγκ χρησιμοποιήθηκε για να παλεύει με τον ταύρο ή με άλλα μοχθηρά σαρκοφάγα όπως είναι οι αρκούδες και τα λιοντάρια. Οι οργανωμένες κυνομαχίες ήταν επίσης καθημερινό φαινόμενο μέχρι το 1835 που η σκληρή αυτή συνήθεια τέθηκε εκτός νόμου στην Αγγλία. Μετά από αυτό η αναπαραγωγή καθαρόαιμων Μπουλντόγκ έγινε σπάνια. Η επιλεκτική αναπαραγωγή από τότε έχει μετατρέψει το Μπουλντόγκ σε αγαπημένο οικογενειακό κατοικίδιο ζώο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Είναι ένα κοντόχοντρο σκυλί με κοντά και στραβά πόδια, με τεράστιο κεφάλι, ίσιο πρόσωπο, με το κάτω σαγόνι να προεξέχει και χαλαρά ζαρωμένο δέρμα. Ζυγίζει μεταξύ 22 και 25 κιλών και το ύψος του κυμαίνεται από 30 μέχρι 40 εκ. Το τρίχωμα του Μπουλντόγκ είναι πυκνό, ίσιο, κοντό, στιλπνό και λείο. Το χρώμα του τριχώματος μπορεί να είναι λευκό, καφέ με κόκκινες κηλίδες, κόκκινο, φαιοκίτρινο, σκούρο καφέ, ή οποιαδήποτε από αυτά τα χρώματα σε λευκή βάση.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Παρά την μοχθηρή εμφάνισή του είναι από την φύση του ευγενικό, τρυφερό και στοργικό. Είναι σκληραγωγημένο και θαρραλέο και είναι πολύ καλός σύντροφος για τα παιδιά. Δημιουργεί ισχυρό δεσμό με τον ιδιοκτήτη. Έχει παθητική συμπεριφορά και εξαρτάται από την ανθρώπινη επαφή για να είναι ευτυχισμένο και να ευημερεί. Συνυπάρχει με άλλα κατοικίδια που έχει μεγαλώσει μαζί τους, αλλά μπορεί να γίνει αγενές και να προσπαθήσει να εκφοβίσει τα ξένα σκυλιά. Είναι πολύ κτητικό σε σχέση με την τροφή του και δεν πρέπει να το ταϊζετε παρουσία άλλων σκύλων ή μικρών παιδιών. Έχοντας την τάση να είναι θετικό και επίμονο η εκπαίδευσή του πρέπει να γίνεται σε σταθερή βάση, με υπομονή, με συνέπεια και να είμαστε δίκαιοι μαζί του.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ: Το κοντό τρίχωμα χρειάζεται περιστασιακά μόνο βούρτσισμα αλλά το ζαρωμένο του δέρμα χρειάζεται συχνή περιποίηση για να αποφευχθούν δερματικές παθήσεις και το πρόσωπο πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά λόγω υπερβολικών σάλιων. Μπορεί να παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα, δερματοπάθειες, χαμηλή όραση και προβλήματα σε ισχία και γόνατα. Δεν αντέχει την κακοκαιρία και υποφέρει από θερμοπληξία εάν δεν το προσέχετε ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου